Kesäteatterissa Tervasaaressa

Olen käynyt aika vähän kesäteattereissa koskaan. Parhaimmat näytelmät esitetään aina jossain liian kaukana, mihin ei ehdi tai jaksa lähteä. Oikeasti ongelma on ehkä enempi siinä, että herään asiaan vasta juhannuksen jälkeen, jolloin nopeimmat on jo kerinneet lopettaa näytäntökautensa tai jäädä tauolle heinäkuuksi, kun elokuussa olen jo unohtanut asian.

Nyt totesin, että pakko jollain on olla valinnanvaraa näytösajoissa vähän enempi täällä pääkaupunkiseudulla ja löysin Teatteri Helsingin, joka esittää nyt Tervasaaressa näytelmää Taide.

sami_lanki_petteri_pennilä_timo_mann._taide._kuva_tiina_takala.
(Sami Lanki, Petteri Pennilä, Timo Mann. Kuva Tiina Takala.)

Näytelmä kertoo kolmesta kaveruksesta, joista yksi on ostanut valkoisen taulun. Tässä siis analysoidaan, mikä on oikeaa taidetta ja miten siitä pitäisi puhua. Toisaalta taas teemana on ystävyys, kestääkö ystävyys erilaiset mielipiteet ja mitä kaverille saa sanoa ääneen. Juoni ja visuaalinen kokonaisuus olivat molemmat aika simppeleitä. Tyylilajiltaan tämä siis on komedia ja välillä kyllä nauratti. Mutta silti tämä oli taas niitä näytelmiä, joista mä en osaa sanoa, että mitä mä oikein tästä pidin. Toisaalta ihan ok näytelmä, muttei kuitenkaan niin hyvä, että haluaisin nähdä uudestaan.

Tervasaari / Wikimedia Commons

Sen verran täytyy tässä kehua, että Tervasaari vaikutti muuten tosi hyvältä kesäretkipaikalta, jos haluaa mennä jonnekin nauttimaan ulkoilmasta ja merenrannasta. Siellä on myös ravintola ja leikkipuisto, mutta ihmisten uimaranta on pieni ja surkea (koirille oli omansa). Ja siellä oli ruusuistutuksissa vähän erikoisempia lajeja! Saari on kyllä silti hyvä vaihtoehto Uunisaarelle (edes venematkaa ei tarvita) ja tavallaan myös Suomenlinnalle, jos haluaa jonkun rauhallisemman hengailupaikan. (Info kaupungin sivuilla)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s