Tallinnan puutarhamatkakohteita

Itselläni kesti aika kauan tajuta, että Tallinnassakin on kaikkea jännää puutarhamatkailijalle enkä ole vielä kerinnyt kovin monessa paikassa käydä. Lähinnä olen käynyt vilkuilemassa muutamaa “tavallista” puistoa. Jos niitä haluaa nähdä, niin ihan siinä vanhan kaupungin nurkilla on useampia vaihtoehtoja.

Tallinna060710

Kokosin tähän jonkunlaisen listan muista kiinnostavista kohteista.

  • Kadriorgin puisto (esittely). Tämä on varmaan kyllä monille jo ennestään tuttu, mutta kyseessä on historiallisen palatsin ympärillä oleva puisto ihan keskustan lähellä. Olen itse käynyt siellä vain talvella ja suunnitelmissa olisi katsastaa se joskus kasvukauden aikana. Nykyään siellä on myös Japanilainen puutarha, jonka haluaisin nähdä.
  • Kasvitieteellinen puutarha (esittely). En ole itse käynyt tuolla koskaan, niin en tiedä miten hieno paikka se on, mutta kiinnostaa joka tapauksessa.
  • Pääskylän luontopolut (esittely). Jotain luontokohdetta olisi joskus kiva päästä Virossakin katsomaan ja Pääskylä taitaa olla helpoimman ja lyhyimmän matkan päässä  keskustasta.
  • Glehnin kartanon alue. Tämäkin on hivenen pidemmän matkan päässä keskustasta. Siellä on puiston lisäksi hautausmaa.
  • Hautausmaat. Mä olen kiinnostunut hautausmaista yleensä, niin Tallinnassakin olisi kiva sellaisia kiertää enempi. Suhteellisen helpon matkan päässä on keskustan hautausmaa (tämä on ainoa, jossa olen itse käynyt) ja metsäkalmisto Piritassa. Osa vanhoista hautausmaista on muutettu puistoiksi.

Tallinnan kaupungin turistisivuilta voi nähtävyysosiossa yhtenä rajausvaihtoehtona käyttää viheralueita, joka tosin sisältää myös uimarantoja ja vastaavia. Tuolta siis näkee myös ne normipuistot ja useampia hautausmaita, jos joku on kiinnostunut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s