Hämeenlinnan taidemuseo

Hämeenlinnassa on tullut liikuttua vuosien varrella aika paljon, mutta sen museotarjonnasta on edelleen osia näkemättä. Nyt poikkesin ohikulkumatkalla ensimmäistä kertaa kaupungin taidemuseoon. Tällä hetkellä museossa on nähtävillä kaksi vaihtuvaa näyttelyä, jotka ovat molemmat nähtävillä lokakuulle asti.

haumlmeenlinnan taidemuseo_zpsx6hqkd08

Ensimmäisessä näyttelyssä oli taiteilija Ester Heleniuksen töitä. Hän teki pitkän uran ja aihepiireiltään monipuolisia teoksia: asetelmia, muotokuvia, maisemia. Henkilö oli itselleni ihan uusi ja siksi tutustuminen oli paikallaan. Maalaustyyli oli värien käytön osalta jotenkin sumuinen, vaikka aiheet olivatkin realistisia. Itse pidin eniten maisemista ja kristillisistä aiheista, kun en ole niin kiinnostunut randomien henkilöiden muotokuvista.

Toinen näyttely käsittelee suomalaisen modernin taiteen kehitystä. Teoksia on mukana 1900-luvun alusta 1950-luvulle ja siinä näkee hyvin, miten realistisesta tyylistä lähdetään abstraktimpaan ja modernimpaan suuntaan. Eniten pidän yleensä “perinteisestä taiteesta” eli tässäkin tapauksessa suosikkiteokseni olivat niitä vanhimmasta päästä olevia.

Sen verran mitä nettisivuja tutkin, niin näyttelyt ovat painottuneet tähän vanhempaan taiteeseen, mutta välillä esillä on jotain modernimpaa. Omalla museolistallani tämä pääsee “jatkoon” eli todennäköisesti menen joskus uudestaan, toki vähän näyttelystä riippuen. Tarkoitus olisi muutenkin nyt tutkia vähän enempi näitä Helsingistä lyhyen matkan päässä olevia taidemuseoita ja yrittää postailla niistä tännekin, vaikka kuvataiteesta kirjoittaminen on liian hankalaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s