Bergianska trädgården

IMG_2712_zpsmjjltxoh

Kävin Tukholmassa risteilyllä ja muutamassa kaupassa käynnin lisäksi ainoa varsinainen ohjelmanumero oli Bergianska trädgården. Se on Tukholman kasvitieteellinen puutarha ja sijaitsee yliopiston lähellä. (Kätevimmin paikalle pääsee keskustasta metrolla ja yliopiston asema on se lähin.)

Ulkoalueelle on vapaa pääsy ja se on auki ympärivuotisesti. Osa kasveista on tieteellisen luokittelun mukaisesti järjestyksessä, mutta osa taas on alkuperäisen alueen mukaisesti. Itseäni kiinnostivat eniten japanilainen ja aasialainen osio. Metsäalue on suhteellisen laaja ja siellä olisi ollut mukava viettää aikaa, jos olisi ollut parempi ilma – nyt sattui sadepäivä. Tuolla oli myös valmiita piknik-paikkoja, joissa oli pöydät ja penkit eli kesällä omat eväät voisi olla aika hyvä idea (kahvilakin toki löytyy).

IMG_2714_zps7trt1mvw

Puutarhassa oli kaksi kasvihuonetta, joihin molempiin on pääsymaksu. Pienemmässä kasvihuoneessa ykkösnähtävyys on jättilumpeet ja rakennus on auki vain kesäkaudella. Isompi kasvihuone on auki ympärivuotisesti. Siellä oli lämpimämpien alueiden kasveja järjestettynä alueittain. Mä olin ihan fiiliksissä siellä kaikista hedelmäkasveista, joista monia en ollut nähnyt ennen oikeina kasveina (kaakaopalmu, banaaneja, sitruksia jne.).

Erityisesti kasvihuoneiden takia tämä olisi hyvä talvikohde. Tai huonolla ilmalla kanssa, jos haluaa nähdä jotain muuta kuin kauppoja tai museoita… Toki tuolla ulkopuistossakin on jonkin verran nähtävää muutenkin kuin kesällä, parhaimmassa kukassa paikka ei nytkään enää ollut.

IMG_2723_zpsvkmkskv1

Jonkun verran puutarhasta tuli samoja fiiliksiä kuin mitä Helsingin kasvitieteellisestä (esim. just toi kaktusosasto). Toisaalta taas näillä leveysasteilla kaikki varmaan muistuttaa jossain määrin toisiaan, kun valinnanvaraa ei ole ihan niin runsaasti kuin jossain muualla. Suosittelemisen arvoinen Tukholma-kohde kuitenkin.

(Tuossa lähellä on myös luonnontieteellinen museo. En ollut ennen tajunnut tarkistaa, löytyykö Tukholmasta sellaista ja se taitaa olla sitten ohjelmassa seuraavalla kerralla.)

Advertisement

2 thoughts on “Bergianska trädgården

  1. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

  2. Pingback: Tukholman kiinnostavat puutarhakohteet | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s