Kirja: Tuonen tahto

tuonen_tahtoHanna Morre: Tuonen tahto
(Osuuskumma 2016)

saatu kustantamolta arvostelukappaleena

Kauhu on genre, jota en yleensä lue, koska olen herkkä ihminen niiltä osin. Tämän en aluksi tajunnut olevan juuri sitä, vaan tungin kirjan lukulaitteeseeni saatesanoja lukematta. Oletin siis alunperin kirjan olevan jotain fantasiamaisempaa….

Kirja kertoo pariskunnasta, jonka lapsi kuolee yllättäen. Kauhu- ja mytologiaelementit hiipivät mukaan vähitellen, kirja alkaa kuin mikä tahansa “normaali” kirja. Alku on aika erilainen kuin loppu ja olisi varmaan jäänyt kesken, jos sama tyyli olisi alkanut heti.

Tykkäsin kirjasta kyllä! Oli tää aika viihdyttävä ja hyvä poikkeus siihen mitä yleensä luen. Olin kyllä valmistautunut, etten pitäisi, koska oletin Morrelta lähtevän toisenlaista tekstiä. Kirjassa ei onneksi ollut liikaa sitä jännitystä tai kauhua, koska en tosiaan niitä kumpaakaan mielelläni lue.

Olisin kaivannut kirjalle lisää pituutta: tuntui, että loppu tuli liian äkkiä ja jotain vedettiin läpi turhan pinnallisesti jo aiemmin. Pidemmästä kirjasta olisi tosin ehkä voinut tulla sitten liian ahdistava luettava…. Mytologiapuolta olisi muuten voinut olla mukana enempi, varsinkin kun siitä erikseen mainittiin takakannessa.

Blogiin kirja pääsi erityisesti hyvän tapahtumaympäristön kuvauksen takia (Espoo rules!!).

Advertisement

2 thoughts on “Kirja: Tuonen tahto

  1. Tiina Tonttu

    Hyvin samoilla jäljillä olimme siis: minäkään en yleensä kauhua lue, joskin tähän uskaltauduin tarttumaan siihen fantasia-aspektiin luottaen, ja pituutta ja Suomi-mytologiaa kaipailin minäkin. Mainio kirja kuitenkin, oli niin tai näin. :)

    Like

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s