Elokuva: Doria etsimässä

doria etsimässäDoria etsimässä (Disney/Pixar 2016)

Kuulin joskus alkuvuodesta, että vanhalle suosikilleni, Nemoa etsimässä -animaatiolle, on tulossa jatko-osa ja sen jälkeen olenkin uutta elokuvaa odotellut innolla. Katsoin Nemon elokuun alussa muistin virkistämiseksi ja postasin siitä blogiin. Nytkään ei pysytä koralliriutalla, vaan keskitytään Dorin kaipuuseen löytää perheensä luokse takaisin ja päädytään kalifornialaiseen meriakvaarioon.

Vähän kyllä mietitytti etukäteen, koska yleensä jatko-osat ei ole enää olleet yhtä laadukkaita kuin ensimmäinen. Tässä tapauksessa olin onneksi lukenut Disnerd dreamsin postauksen ja osannut varautua tiettyihin ratkaisuihin. Esimerkiksi takaumia käytettiin elokuvassa aika paljon ja se teki tarinasta jossain määrin poukkoilevan.

Hahmogalleria oli aika laaja. Nyt Dori itse tuntui paljon ärsyttävämmältä, kun ekassa osassa se oli yksi suosikeistani. Se kaiken unohtelu oli niin rasittavaa…. Kaikkia kivoja sivuhahmoja löytyi taas ja niille olisi monelle suonut enempi aikaa esillä. Kokonaisuutena tämä oli katsomisen arvoinen elokuva, mutta se ei kuitenkaan laadullisesti yllä edeltäjänsä tasolle. Tarina ja osa toiminnallisista ratkaisuista eivät siis olleet niin selkeästi omaan makuuni.

Ympäristönä merenalainen maailma oli taas visuaalisesti hieno, jonka lisäksi meriakvaario toi vaihtelua tarinaan ja toimi erilailla kiinnostavana tapahtumapaikkana. Haluaisin muuten päästä joskus käymään tuollaisessa isommassa akvaariossa, mutta kun välillä niitten eettisyys on kyseenalainen, niin todennäköisesti tulee kuitenkin jäämään väliin.

1 thought on “Elokuva: Doria etsimässä

  1. Pingback: Elokuva / Film: Vaiana | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s