Strömforsin ruukki

Katson taas läpi kasarisarja Vihreän kullan maata, tällä kertaa kaverin kanssa. Mietittiin, missä sitä on kuvattu ja pieni hakuammunta Google mapsissa oli paljastanut paikaksi Strömforsin ruukin Itä-Uudellamaalla Ruotsinpyhtäällä. Sinnehän oli sitten pakko päästä käymään….

Stroumlmforsin ruukki 0916-12_zpsq3k4vkcp

Nyt syyskuun alussa paikassa ei ollut enää oikein mikään auki. Kesällä siellä olisi teatteria, käsityöläisiä, majoitusta, metallipaja ja jonkunlainen museokin siellä oli. Sesongin ulkopuolella tämä sopii hyvin pysähdyspaikaksi erityisesti jos nimenomaan paikan historia kiinnostaa eikä oheistoiminnot. Tuolla oli tosi hyvin kerrottu kyltellä historiasta, että mikä oli minkäkin rakennuksen alkuperäinen käyttötarkoitus.

Stroumlmforsin ruukki 0916-14_zpsnskprlbj

Oli kyllä tosi sympaattinen paikka! Olen sen verran historiasta kiinnostunut, että paikka olisi todennäköisesti kiinnostanut ilman tuota telkkarisarjaakin. Ruukkialueita voisi kyllä jatkossa kiertää muitakin ja vähän katsella etukäteen netistä mitä näissä on eroa.

Ruukin ravintola on sesonkiaikaan enempi auki ja nyt enää lounasaikaan. Käytiin itse kahvilla alueen tienhaarassa olevassa Fellmannissa, joka on vähän pidempään auki ja josta saa siis muutakin ruokaa kuin perus-lounasvaihtoehtoja.

Advertisement

4 thoughts on “Strömforsin ruukki

 1. ketjukolaaja

  Vihreän kullan maata tuli jonkin verran katseltua aikanaan. Pyhtäällä olisi muuten ollut keskiaikainen kivikirkko, kerran taisin ajaa siitä ohi, mutta lapset eivät ehkä olisi jaksaneet kirkkoon keskittyä. Hieno paikka tuokin Strömfors bruk näyttää olevan.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Tuossa oli vieressä pieni puukirkko ja sankarihaudat, mutta muitakin kirkkoja olisi itse asiassa ollut kiva bongailla samalla vaivalla.

   Like

   Reply
 2. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

 3. Pingback: Vihreän kullan maa | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s