Kotkan puistot

Puutarhamatka Kotkaan on ollut listalla jo varmaan pari vuotta ainakin, mutta nyt vasta sain käytyä ja ei tosiaankaan tule jäämään viimeiseksi kerraksi. Melkein kaikki viheralalla työskentelevät ja puutarhamatkailijat tietää kaupungin hyväksi kohteeksi, mutta suuri yleisö taas ei, niin todennäköisesti postaan vielä aiheesta lisää tämän jälkeenkin. Tällä kertaa käytiin vain kolmessa puistossa, niin seuraavaksikin kerraksi jäi vielä nähtävää.

YLEn artikkeli antaa taustaa “puistojen kaupungin” synnylle ja kaupungin omilta sivuilta löytyy tarkemmat esittelyt kaikista puistoista.

Katariinan meripuisto 0916-2_zpsp97gg3ve

Katariinan meripuisto on iso ja laaja puistoalue ihan keskustan nurkalla merenrannalla. Iso osa puistosta on luonnonmukaista kalliota, mutta siellä on myös leikkialueita useampia ja hoidettu istutusalue. Tuolla oli myös vanhoja Venäjän vallan aikaisia linnoitusrakennelmia. Perheen kanssa kesäretkellä tuo olisi kyllä aika huippu kohde.

Sapokan vesipuisto 0916-9_zpsg7xeoxba

Sapokan vesipuisto sijaitsee melko keskustassa. Siellä oli isot ja monipuoliset kasvi-istutukset, kivijuttuja ja vesielementtejä, esim. iso vesiputous. Tämä oli näistä kolmesta käymästämme puistosta oma suosikkini näin ammattilaisnäkökulmasta. (Toisaalta en kyllä välttämättä haluaisi olla tuolla töissä kitkemässä niitä kaikkia rikkaruohoja mitä tuonne varmasti tunkee.) Veikkaan, että tämä on hyvännäköinen paikka myös talvella.

Karhulan jokipuisto 0916-3_zpsqsyulizl

Jokipuisto sijaitsee keskustan ulkopuolella Karhulassa. Se oli aika pieni kooltaan, mutta silti näkemisen arvoinen. Siellä oli aika sama idea kuin tuolla Sapokassa eli yhdistetty vettä, kiviä ja kukkaistutuksia, mutta siis pienemmässä mittakaavassa.

Langinkoski 0916-3_zpsogrxnmbx

Yllättävänä ekstrakohteena vielä Langinkoski. Käytiin kurkkaamassa keisarin kalastuspaikkaa siellä, kun sinne oli kyltti tien varressa. Historiallisena kohteena todella kiinnostava, kun kaikki rakennukset oli hyvässä kunnossa ja asianmukaisesti kyltit kertomassa paikoista. Tämä on myös luontokohteena kiinnostava, kun kosken lisäksi siinä vieressä oli metsähallituksen luonnonsuojelualue.

Yleisesti ottaen Kotkassa tuntui olevan paljon nähtävää, joten kaupunki taitaa olla matkaohjelmassa myös ensi vuonna. Merikeskus on kiinnostanut vuosia, puistoja jäi näkemättä useampia ja on tuolla kuulemma kiinnostavia saariakin.

Advertisement

5 thoughts on “Kotkan puistot

 1. ketjukolaaja

  Kotka on kyllä hieno matkailukaupunki. Minua kiehtoo kaupungin voimakas merellisyys. Johtuu tietysti osin siitä, kun olen sisämaan asukki. Varissaaressa kerran käytiin, siellä on se Ruotsinsalmen taistelun muistomerkki, jossa ei tosin erityisen paljon ole näkemistä. Mutta kiva paikka, jossa on muistaakseni pyöreä ravintola. Kesällä kannattaa käydä, voi käydä uimassakin. Sapokan puisto on hieno. Langinkoski samoin, siellä on upea kallioinen parkkipaikkakin. Kotkassa on semmoinen perinteisempikin puisto, jonka reunalla on Toivo Pekkasen koulu. Puiston toiselta laidalta löytyy myös ortodoksinen kirkko, joka on aika kaunis.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Meinasin käydä ensi vuonna vähän aikaisemmin kesällä, niin pääsisi ehkä uimaankin ja noi puistot olisi paremmin kukassa. Jäi sinne siis vielä aika paljon nähtävää….

   Like

   Reply
 2. maaritjohanna

  Katariinan meripuisto mulla jäi välistä! No ompahan jotain extraa ensi kerran visiitille. Langinkoski on kyllä hieno mihin vuodenaikaan tahansa. Mie tykkään kamalasti siitä keisarin majasta joka on siinä vieressä. :)

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Meripuisto olis just sopiva paikka kesällä ajanviettoon…. Sinne keisarin majaan ilmeisesti pääsee joskus sisään? Nyt ei enää päässyt, niin ei oikein jäänyt mitään käsitystä koko talosta.

   Like

   Reply
 3. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s