Kirja: Pekka Töpöhäntä Kööpenhaminassa

Teema: Kuukauden lastenkirja

pekka töpöhäntä kööpenhaminassaGösta Knutsson: Pekka Töpöhäntä Kööpenhaminassa
(Gummerus 2010 / kuvitus: Lisbeth Holmberg-Thor, kääntäjä: Tuula Syvänperä)

Pekka Töpöhäntä ei taida enää olla niin suosittu kirjasarja kuin joskus aikoinaan, mutta on se silti vieläkin esittelemisen arvoinen.

Tässä osassa Pekka lähtee perheensä mukana käymään lentokentällä ja päätyy sattumalta Tanskaan lähtevään lentokoneeseen. Siellä nähdään muutama Kööpenhaminan perusnähtävyys ja joudutaan vaikeuksiin pariin otteeseen. Matkakertomuksena tämä oli kyllä hauska kuvaus. Toisia Pekka-kirjoissa normaalisti esiintyviä kissoja tässä kirjassa ei nähdä ja jäinkin vähän kaipaamaan niitä (ne lapsikissat olivat aikanaan mun erikoissuosikkeja). Olin muuten unohtanut, että suomenkielisissä kirjoissa Pekka on siirretty Turkuun asumaan alkuperäisestä Uppsalasta.

Pekka Töpöhäntä on yksi niistä kirjasarjoista, jotka kuuluivat omaan lapsuuteeni. Pidin aina enemmän näistä kuvakirjoista kuin niistä kertomuskirjoista. En tiedä miksi, mutta epäilen nyt jälkikäteen, että taisin tykätä kuvituksesta jo silloin. Joitakin uudempia painoksia ja kirjoja on julkaistu eri ihmisen tekemillä kuvituksilla, joista en itse pidä niin paljoa.

(Jatkossa näitä lastenkirjapostauksia ei sitten tule enää säännöllisesti kuukausittain, vaan ihan sen mukaan mitä olen kerinnyt lukemaan ja kun uusien kirjojen löytäminen on ollut vähän haastavampaa kuin aluksi.)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s