Kirja: Ameriikan raitilla

ameriikan-raitillaAntti Tuuri: Ameriikan raitilla
(Otava 2016, kansi: Kirsti Maula)

En ole Antti Tuurin kirjoja lukenut kovin montaa, mutta olen silti salainen fani. Erityisesti olen tykännyt niistä muutamasta lukemastani matkakirjasta ja siksi piti tarttua myös tähän uusimpaan.

Tuuri on kirjoittanut useita kirjoja, joissa on tavalla tai toisella siirtolaisuusteema mukana. Hän on tehnyt niitä varten useita matkoja Kanadaan ja Yhdysvaltoihin, ensimmäistä kertaa 80-luvulla. Toisaalta samoilla matkoilla hän on myös ollut oman sukunsa historian jäljillä, kun erityisesti Pohjanmaalta muutti aikoinaan paljon ihmisiä Amerikkaan ja matkoilta tosiaan löytyi niitä sukulaisia.

Tässä nimenomaisessa kirjassa siis kuvataan romaanien tekoprosesseja ja suomalaista Amerikkaan suuntautunutta siirtolaisuutta, mutta se on silti myös matkakertomus useilta eri reissuilta. Eniten mua kiinnosti tässä ehkä just se siirtolaisuusteema. Kuuntelen nimittäin just yhtä Enni Mustosen kirjaa, jossa on sama teema…. Matkakohteena Pohjois-Amerikka ei kuitenkaan ole niitä, joissa haluaisin itse käydä, mutta toisaalta näin kirjan välityksellä uudet kohteet on aina hyviä.

Advertisement

1 thought on “Kirja: Ameriikan raitilla

  1. Pingback: Kirja: Ameriikan raitti | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s