Tukholman kirjakaupat

Tyhjennän taas luonnoskansiota, tämäkin on roikkunut varmaan vuoden verran luonnoksissa. Tukholmassa on aika paljon kaikkia kivoja kirjakauppoja ja tässä on jonkunlaista koostetta niistä.

IMG_2316_zpse0vx5xew

Akademibokhandeln on isompi ketju, jolla on useampi myymälä sekä Tukholmassa että muualla. Tuo on siis vähän vastaava ketju kuin Suomalainen ja Akateeminen Suomessa. Toinen paikallinen ketju on se sama Pocket Shop, joka toimii Suomessakin ja niiltä saa englanninkielisiä kirjoja ruotsinkielisten lisäksi.

Yksittäisiä ketjuihin kuulumattomia kirjakauppoja Tukholmasta löytyy useampi hyvä. Södermalmilla sijaitseva Söderbokhandeln on vanhanaikainen ja mukava. Hedengrens bokhandel ja Drottninggatans bok & bild sijaitsevat ihan keskustassa. Hedengrens on sellainen peruskiva, jossa on yllättävän hyvä valikoima ulkomaankielisiä kirjoja. Drottninggatans bok & bild myy kirjojen lisäksi myös paljon kaikkia oheistarvikkeita ja turistijuttuja. Spefikirjoihin ja -tarvikkeisiin erikoistunut Science fiction-bokhandeln sijaitsee Gamla stanissa. Se ei ole kauhean halpa paikka, mutta jännä kuitenkin.

Itse teen kirjalöytöjä tosi usein kirpputoreilta. Myrorna (paikallinen Pelastusarmeija) toimii useammalla paikkakunnalla useamman myymälän voimin, Stockholms stadsmission Tukholman alueella ja Emmaus pitää yhtä myymälää Slussenilla.

Advertisement

2 thoughts on “Tukholman kirjakaupat

 1. hdcanis

  Hedengrensin muistan erinomaisena kauppana, ja Science Fiction -bokhandeln on tietysti pakollinen käyntikohde jos vähänkaan ala kiinnostaa…
  Pari kivaa sarjakuvakauppaa muistan myös Gamla Stanissa ja Södermalmilla, löytäisin ehkä paikat mutta nimiä en muista…

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Pitääkin vähän googlailla sitten ennen seuraavaa kertaa, kun sarjakuvakaupat vois itseänikin kiinnostaa!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s