Karkalin luonnonpuisto (Lohja)

Oli fiilis, että pitää päästä metsään ja halusin kohteeksi jonkun uuden paikan, missä en ole ennen käynyt. Valintana oli Karkalin luonnonpuisto Lohjalla.

karkalin luonnonpuisto 2_zpsmbdowsla

Koska paikka on luonnonpuisto, sitä ei juurikaan hoideta, vaan metsä saa kasvaa niin kuin sitä huvittaa ja liikkumisen halutaan tapahtuvan merkattuja polkuja pitkin, ettei maasto kulu. Pisimmillään tarjolla olisi ollut kuuden kilometrin lenkki, mutta me käveltiin noin kahden kilometrin mittainen luontopolku. Pääosin reitit ei sovellu lastenvaunujen kanssa kulkeville tai liikuntarajoitteisille, vaikka tuon olisi pitänyt olla helppoa ja tasaista jonkun tiedon mukaan.

Pääsääntöisesti alue on kasvillisuustyypiltään lehtoa, joka on päässyt jo suurimmaksi osaksi muuttumaan kuusipainotteiseksi sekametsäksi. Paikoitellen nähtävillä on niitä pähkinäpensasalueita kuitenkin vielä. Järven rantaan pääsi tällä lyhyemmälläkin reitillä ja siinä olisi ollut luonnonmukainen uimaranta.

karkalin luonnonpuisto 1_zpsqmjjvzdf

Periaatteessa Karkali oli ihan ok kohde, mutta ei kuitenkaan sellainen, jonka takia pelkästään kannattaisi tuonne asti lähteä. (Meilläkin se syy oli oikeasti Orthexin tehtaanmyymälässä käyminen, krhm.) Samanlaisia metsiä on kuitenkin muuallakin. Tosin plussana taitaa olla se, että tuolla ei välttämättä ole ketään muita samaan aikaan, kun paikka on sen verran syrjässä eli saa kulkea ihan rauhassa.

Luonnonpuistoon kulkevan tien varressa on kuitenkin yksi erikoisempi ja jännempi luonnonähtävyys, Torholan luola, joka on iso luonnon muovaama onkalo. Me käytiin vain kurkkimassa vähän suuaukolta sisään ja todettiin, että tarttis olla vähän paremmat kengät yms. kuin mitä meillä oli. Retkipaikasta voi käydä katsomassa luolakuvia, itse en kaivanut kameraa esiin siinä kohtaa.

Advertisement

1 thought on “Karkalin luonnonpuisto (Lohja)

  1. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s