Elokuva: Prinsessa ja sammakko

Prinsessa_ja_sammakkoPrinsessa ja sammakko (Disney 2009)

Ostin tämän DVD:nä Tukholmasta kirpputorilta paikatakseni aukkoja Disney-sivistyksessäni.

Vanha prinsessasta ja sammakosta kertova satu on laitettu uusiksi, kun prinsessana on tarjoilija, joka muuttuu itsekin sammakoksi. Olin jotenkin olettanut tämän olevan perinteisempi prinsessasatu ja olin siis ihan yllättynyt, kun tarina olikin toisenlainen. Voodoolla on iso osa elokuvassa, mikä voi olla outoa tai pelottavaa nuorimmille katsojille. Musiikit on suurimmaksi osaksi jazzia. Suosikkini oli tuo kansikuvassakin näkyvä trumpettia soittava jazz-krokotiili. Elokuva ei pääse ykkössuosikkieni joukkoon, mutta en laitakaan DVD:tä ihan vielä kiertoon, vaan katson sen joskus uudestaan.

Tapahtumat sijoittuvat menneen ajan New Orleansin kaupunkiin ja Mississippi-joen suistolle. Molemmat oli tosi hyviä valintoja ympäristöksi. Google tiesi kertoa, että jazz ja voodoo on molemmat ainakin olleet joskus tosi tärkeitä asioita juuri tuolla päin. Suistosta tuli muuten vähän mieleen Pelastuspartio Bernard ja Bianca, mutta tässä elokuvassa kosteikko oli huomattavasti miellyttävämmän näköistä.

Elokuva on toteutettu perinteisellä animaatiolla toisin kuin melkein kaikki muut 2000-luvun Disneyt ja se vaikuttaa heti positiivisesti visuaaliseen ilmeeseen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s