Valkmusan kansallispuisto / Valkmusa nationalpark

Valkmusan kansallispuisto 0916-25_zpstrcujrvp

Projektina olisi saada käytyä kaikki Suomen kansallispuistot joskus läpi ja nyt tuli taas yksi rasti listaan. Valkmusan kansallispuisto sijaitsee Kymenlaaksossa Pyhtäällä ja on luontotyypiltään suota. Torronsuolle oli jossain vaiheessa tarkoitus lähteä uudestaan, mutta otettiin kohteeksi mielummin kokonaan uusi kohde.

Osa alueesta oli metsäisempää ja osa avoimempaa suota. Päiväretkikohteena toi on superhyvä. Puisto on aika pieni ja merkittyjä reittejä on vain kaksi, joista me kierrettiin se, missä on lintutorni polun varrella. Pituutta sillä oli noin kaksi kilometriä. Toisella reitillä olisi ollut tarjolla myös päivätupa, jossa on tulentekomahdollisuus. Talvella hiihtäen pääsee seikkailemaan alueella enempi.

Tykkäsin tosi paljon, näihin pääkaupunkiseudun pikkumetsiin tottuneelle suot on jotenkin tosi eksoottisen kivoja.

Info vierailijoille luontoon.fi-sivustolla

x x x x x x

Valkmusan kansallispuisto 0916-13_zpscyxry26f

Jag har ett projekt att besöka alla nationalparker i Finland och fick igen ett kryss till listan. Valkmusa nationalpark ligger i Pyttis, Kymmenedalen och naturtypen där är myr.

Delvis var området skogigt och delvis öppen myr. Den är mycket bra plats för en dagsutflykt. Parken är ganska liten och där finns bara två märkta rutter varav vi gick runt den som har fågeltornet bredvid stigen. Rutten var cirka två kilometer lång. Vid ändpunkten av andra rutten är en dagstuga där finns även en eldplats. På vintern kan man äventyra mera på områden med skidor.

Jag tyckte ganska mycket, för en som har blivit van med dessa huvudstadsregionens småskog är myrmarkena mycket exotiskt trevliga.

Info för besökare på sidan utinaturen.fi

Advertisement

6 thoughts on “Valkmusan kansallispuisto / Valkmusa nationalpark

 1. Johanna @ Out of Office

  Upealta näyttää tuo Valkmusakin!

  Minäkin haaveilen (tai oikeastaan haaveilin) kaikkien Suomen kansallispuistojen kiertämisestä, mutta mieheni piti ajatusta aivan typeränä, joten keskustelu tyrehtyi alkuunsa. Minusta se olisi tosi hienoa. – Ei tosin ehkä ihan yhtä perusteellisesti kuin Oulangan seutua on tänä vuonna koluttu, mutta niin että voisi sanoa käyneensä! :)

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Jotenkin nää suot on inspiroineet eniten viime aikoina. Mä vähän epäilen, että tuskin pääsen ikinä ihan kaikkiin asti käymään, mutta oli pakko ottaa projektiksi silti.

   Liked by 1 person

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s