Fazerin vierailukeskus

fazer vierailukeskus 1_zpskl19lejg

Täällä pääkaupunkiseudulla hyvin monet koululaiset käyvät luokkaretkellä Fazerin tehtaalla Vantaalla. Me ei koskaan päästy sinne ja asia on jäänyt vähän vaivaamaan mieltä. Nyt kuitenkin sain jonkunlaisen kokemuksen paikasta marttaporukan kanssa. Fazer on avannut lokakuun alussa uuden vierailukeskuksen, jonne pääsee nykyisin ihan omalla pienelläkin porukalla eikä tarvi olla koululuokka. Tehtaalle ei siis enää käsittääkseni pääse ollenkaan, vaan kaikki hoidetaan tätä kautta.

fazer vierailukeskus 4_zpsy70spj0k

Tutustuminen paikkaan hoituu opastetulla kierroksella. Ensimmäisenä etappina on kasvihuone, jossa kasvatetaan erilaisia trooppisia kasveja, joista montaa käytetään syötävänä (kaakao, kardemumma, vanilja, pippuri jne.). Sen jälkeen tutustutaan Fazerin historiaan, suklaaseen ja ruokaan yleisemmälläkin tasolla. Eniten mua kiinnosti ne kaikki esillä olleet vanhat tavarat ja pakkaukset. Virtuaalilaseilla tehtaaseenkin kurkkiminen oli aika jännää, kun sinne ei oikeasti pääse käymään. Viimeisenä pääsi maistelemaan erilaisia suklaita ja lakuja. Saatoin syödä liikaa ihan vain siitä ilosta, että maistelu oli mahdollista.

fazer vierailukeskus 2_zpsdclgm5au

Ylläolevassa kuvassa on tyhjistä Mignon-muniin kelpaamattomista kananmunankuorista tehty jättipupu.

Opastettuja kierroksia järjestetään arkisin 17.00 ja viikonloppuisin useampia eri kellonaikoina. Niille voi varata lipun etukäteen netistä ja viikonloppuisin se ehkä kannattaakin tehdä, mutta periaatteessa tiskiltäkin saa lipun. Isommille ryhmille voi varata oman ajan.

Lisäksi keskuksessa on kauppa ja kahvila, jotka ovat koko päivän avoimia kaikille halukkaille. Kaupassa oli jonkin verran erikoispakkauksia tutuista karkeista ja muita erikoisuuksia, jota ei saa muualta. Pelkän kahvilan takia en varmaan itse lähde tuonne asti, koska niitä on myös helpomman matkan päässä lähempänä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s