10 satunnaista faktaa minusta (Disney)

Disnerd dreams -blogissa Paula jakoi 10 oman elämänsä Disney-aiheista faktaa ja oli ihan pakko koota oma lista.

IMG_2328_zpsnvkehcfc

1. Lapsena suosikkini Disney-animaatioista oli Pocahontas, kun siihen aikaan intiaanijutut iski erityisen lujaa. Vaikka pidän siitä edelleen, nykyisin taidan vastata ykkössuosikikseni Aristokatit, koska pidän kissoista.

2. Tylsin näkemistäni animaatioista on Hopon poppoo. Se oli ehkä liian 90-lukulainen ja poikkeaa sarjakuvista liikaa. En ole muutenkaan oikein innostunut Ankkalinna-filmatisoinneista, vaikka sarjiksista pidänkin….

3. Musikaalina lavalla haluaisin nähdä Maija Poppasen. Tosin vähän epäilen, että Julie Andrewsia ei kukaan voi voittaa, mutta silti se kiinnostaa. Helsingin kaupunginteatterin versiota en uskaltanut käydä katsomassa ja nyt ehkä harmittaa.

4. Lapsuuteni vietin Disney-kuvakirjojen kanssa (kuten varmaan moni muukin 80-luvun lapsi), koska meillä oli niitä vino pino Lasten oman kirjakerhon seurauksena.

5. Nalle Puh on mielestäni onnistunein esimerkki kirjan siirtämisestä animaatioksi. Disney-versiot voittavat alkuperäiset noin 100-0.

6. Disneylandissa käynti oli mun elämän paras päivä tähän mennessä. Tämän kun kerroin työkavereille, niin toinen ihmetteli miten mulla on niin kurja elämä muuten ja toinen ei edes tajunnut mitä kivaa koko paikassa on.

7. Löysin kirppikseltä pari vuotta sitten aikuisten koossa samanlaiset Minni-legginssit kuin mulla oli ala-asteella.

8. Viimeisin katsomani animaatio on Bernard ja Bianca Australiassa. Live action -elokuvista en edes muista, minkä olen nähnyt viimeksi, kun Disneyltä katson niitä sen verran harvoin.

9. Seuraavaksi aion katsoa Melody Timen ja muita niitä 40-luvun klassikoita, joita en ole vielä koskaan nähnyt.

10. Disneytä kulutan eniten sarjakuvamuodossa. Sieltä suosikkihahmoni ovat Indiana Hopo, Taikaviitta ja Sudenpennut.

(Kuvassa Aristokattien Marie ja Leijonakuninkaan Zazu. Ihan itse tein Hama-helmistä, mallikuvat löytyi jostain netin syvyyksistä. Teen vielä vastaavat “faktalistat” ainakin kirja- ja matkateemoilla.)

5 thoughts on “10 satunnaista faktaa minusta (Disney)

 1. hdcanis

  Hauska lista. Aristokateista pidän myös, Pocahontas sen sijaan on aika kaukana suosikeistani (ehkä jos sen olisi nähnyt lapsena…)
  Hopon poppoo on kyllä hyvin ysäri mutta ihan hauska sekin: tosin sen kanssa on hyvä muistaa että jenkkien käsitys Mikistä, Akusta, Hessusta yms perustuu filmeihin eikä sarjakuviin, sarjiksia eivät yleensä tunne. Ja Hopon poppoon lähiöisä-Hessu vastaa sitä Hessua joksi tämä kehittyi animaatioissa…

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mä olin Pocahontaksen ilmestyessä just sopivan ikäinen. On se muuten aika jännä, että Ankkalinna sarjakuvina on tosi eurooppalainen juttu, vaikka ne sen puolen suurimmat nimet on just Jenkeistä kotoisin ja siellä uransa tehneitä.

   Like

   Reply
   1. hdcanis

    Joo, on aina jotenkin hassua että kun puhutaan Disneysta yleensä niin moni eurooppalainen ajattelee ensimmäisenä sarjakuvia, toiseksi elokuvia ja ehkä sitten huvipuistoja ja amerikkalaisilla järjestys on vastakkainen…

    Like

 2. Paula O.

  Jee! Kiva, että innoistuit tekemään oman listan! :)

  Kävin aikanaan katsomassa HKT:n version Maija Poppasesta ja se oli minusta tosi hyvä. Mutta minustakin olisi upeaa nähdä musikaali myös englanninkielisenä!

  Haha, minullakin on vähän samansuuntaisia kokemuksia työkavereista, jotka eivät ymmärrä Disney-puistojen hohtoa. Yhdelle työkaverille kerroin, että jos saisin lottovoiton, muuttaisin kutakuinkin Walt Disney Worldiin. :D Hän ei tajunnut yhtään, ihmetteli vaan, miksi haluaisin sinne väentungoksen keskelle.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Vähän oottelen, että jos HKT tekis jonkun toisenkin Disney-musikaalin joskus, kun se olis niin paljon helpompaa käydä siellä katsomassa kuin ulkomailla… Heh, mä muuttaisin kanssa johonkin Disney-puistoon heti jos lottovoitto osuis kohdalle!

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s