Sapokan vesipuisto (Kotka)

Kävin viime syyskuussa Kotkassa katsomassa muutamaa puistoa, joista on kovasti ollut puhetta. Sapokan vesipuisto on keskustassa, siellä vesi on tärkeässä osassa ja rakentamisessa on hyödynnetty paljon kivijuttuja. Puisto vaikutti siltä, että se olisi tosi hyvä talvikohde, niin paikasta kannattaa vinkata vielä nytkin.

Sapokan vesipuisto 0916-4_zpsxwgih540

Istutuksissa oli tosi paljon erilaisia havukasveja ja muita eri vuodenaikoihin sopivia kasveja sen verran, että puisto näytti näin syyskuussakin vielä hyvältä. Osa paikoista kun perustuu niihin kukkakasveihin, joiden aika on jo tuossa vaiheessa ohi….

Sapokan vesipuisto 0916-13_zpsz2ragslm

Huomattava elementti puistossa on toi parikymmentä metriä korkea vesiputous. Sen luona oli tuollainen söpö hyljeveistos ja muitakin eriaiheisia veistoksia oli nähtävillä. Taas siis yksi asia mikä toimii myös talvella!

Sapokan vesipuisto 0916-9_zpsg7xeoxba

Kiivettiin ylös kalliolle tutkimaan vesiputousta tarkemmin ja sieltä sai jonkunlaisen yleiskuvan alueesta. Sieltä oli myös jonkunlaiset näköalat keskustan suuntaan, mutta kauempana olevasta näkötornista olisi nähnyt paremmin muihin suuntiin.

Sapokan vesipuisto 0916-8_zps1pzzweyy

Ylhäällä kallion päällä oli “kivikotkia”, jotka oli tehty erilaisista suomalaisista kivilajeista. Suurin osa oli hivenen tylsästi erilaisia graniitteja, olisin kaivannut vähän monipuolisempia kiviä mukaan.

Sapokan vesipuisto 0916-15_zpscrcvacy8

Lopuksi kuvasin vielä tämänvuotiset kesäkukkapurkit: niissä oli salviaa, lobeliaa, miljoonakelloa, pelargoneja ja siten tuota pinkkiä kukkaa, jota en tunnistanut.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s