Neulekahvila Lentävä Lapanen (Järvenpää)

20161201_151534_zpskqt01t37

Pienellä Google-seikkailulla löytyi paikka, jonne oli pakko päästä: neulekahvila Lentävä Lapanen Järvenpäässä. Kyse on siis yhdistetystä lankakaupasta ja kahvilasta. Oli kyllä aivan ihana paikka ja tuonne tulee kyllä lähdettyä vielä joskus uudestaan. (Oli sen verran extempore-reissu, ettei ollut oikeaa kameraa mukana. Pahoittelut siis jo etukäteen, jos noi kännykkäkuvat on jonkun mielestä ihan hirveitä.)

Lankakauppoja olen harrastanut toistaiseksi sen verran vähän, että oli hivenen hankala arvioida oliko toi loistava vai hyvä paikka. Itse pidin valikoimaa siis aika hyvänä verrattuna aiemmin käymiini erikoiskauppoihin. Tuolta löytyi kyllä monenlaisia laatuja, merkkejä ja värejä. Valikoimasta tuntui löytyvän sopivia lankoja sekä itseni tasoisille ei niin vaativille neulojille että niille hifistelijöille. Hintataso ei tietenkään ollut sillä markettitasolla, mutta ei nyt ihan mikään sikakalliskaan.

20161201_151456_zpseyboswg8

Ostin silmukkapidikkeet, kokeeksi yhden kerän Sandnes Garnin puuvillalankaa ja kaksi Teeteen villalankaa, joille niillekään ei ole vielä selvää käyttötarkoitusta mietittynä. Nettisivuilta löytyvästä tuotelistasta voi tsekata mitä muita merkkejä tuolla myydään. Itseäni jäivät vaivaamaan eniten ne erilaiset raitalangat.

Itse asiassa yllätyin siitä, miten halvat hinnat kahvilan puolella oli (tai sit oon vaan liian tottunut niihin Helsingin keskustan hintoihin). Valikoima oli hyvä ja irtoteetäkin sai useampia vaihtoehtoja. Syötäväksi valkkasin tuollaisen porkkanakakun ja oli hyvää. Sekin oli muuten aika hauska juttu, että astiat olivat kaikkia eriparisia hienoja posliiniastioita. Pelkkä Ikea-valikoima tai muu yhtenäinen valkoinen olisi paljon tylsempää. Tuonne voisi jäädä kutimien kanssa istuskelemaan pidemmäksikin aikaa.

20161201_145513_zpsbvxdlvuo

Tuli tässä samalla kertaa mieleen, että Järvenpää sopisi aika hyvin päiväretkikohteeksi vaikka sen iänikuisen Porvoon vaihtoehdoksi. Tarkoitus olisi lähteä tuonne joskus paremmalla ajalla uudestaan, kun esim. museotarjonta jäi tällä kertaa katsastamatta.

Advertisement

1 thought on “Neulekahvila Lentävä Lapanen (Järvenpää)

  1. Pingback: Lankaostoksilla | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s