Katariinan meripuisto (Kotka)

Muutama kuva vielä viimesyksyiseltä Kotkan-reissulta. Katariinan meripuisto on keskustan lähellä meren rannalla sijaitseva laaja puisto- ja ulkoilualue, joka on rakennettu vanhan öljysataman paikalle. Lasten kanssa toi sopii hyvin ympärivuotiseksi kohteeksi, kasveista kiinnostuneille kasvukauden aikana ja hengailupaikkaa etsiville aika superkohde kesällä.

Katariinan meripuisto 0916-3_zpsmzfa6wqg

Iso osa alueesta oli tällaista kalliota. Jonkin verran oli nähtävillä vielä myös venäläisten aikanaan rakentamia linnoitusrakennelmia. Tuollaiset historialliset jäänteet on aina omasta mielestäni kiinnostavia, varsinkin kun niistä on paljon kadonnut vuosien varrella.

Katariinan meripuisto 0916-9_zpszhydwmbh

Puistoon oli rakennettu myös puutarhamainen istutusalue, jossa oli myös vesi- ja kivielementtejä. Näytti tosi kivalta vielä syyskuussakin, kun siellä oli muutakin kuin pelkkiä kesällä kukkivia kasveja.

Katariinan meripuisto 0916-2_zpsp97gg3ve

Tuolla olisi ollut kiva viettää enempi aikaa katselemassa merinäköalaa. Siellä oli myös grillipaikat ja pöydtä, jos olisi ollut eväät mukana. (Grilliin kannattaa ottaa omat hiilet tai puut mukaan!)

Katariinan meripuisto 0916-6_zpsgmzecdqh

Lapsille tuolla oli leikkialueita, joista muumiteemainen oli vähän pienemmille suunnattu ja sitten toinen oli kiipeily- yms. paikka vähän isommille. Itseäni kiinnosti enempi mietiskelylabyrintti (tehty ranskalaisen mallin mukaan) ja sitten nuo kuvaamani mallikappaleet Suomenlahden majakoista.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s