Matkamessut ja kotimaanmatkailulista

Sain Messukeskukselta ilmaisen sisäänpääsyn Helsingin matkamessuille.

En viitsi suunnitella matkoja kovin pitkällä tähtäimellä kun en tiedä työtilanteestani myöhemmin tänä vuonna, niin lähdin matkamessuille hakemaan ensisijaisesti inspiraatiota kotimaanmatkailuun. Näistäkin varmaan osa jää ensi vuodelle tai myöhemmäksi, mutta on vaan hyvä olla pitkä lista varastossa.

Teatteria Turussa. Viime vuonna kävin teatterissa Tampereella ja yritän nyt palauttaa vuosittaiselle käyntilistalle teatterimatkan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Kaupunginteatterissa kiinnostaa erilaisista puheista koostettu Suoraa puhetta ja paikallisessa Svenska teaternissakin olisi kiva käydä. Molempien esitteet tarttui mukaan messuilta.

Savonlinjan elämysmatkat. Bussifirma Savonlinjat on alkanut tarjota valikoimassaan uusia “elämysmatkoja” esim. ruoka- ja luontoteemoilla. Niillä on näköjään tarjonnassa myös muunlaisia pakettimatkoja kotimaassa.

Rovaniemi tai muu Lappi. En ole vuosiin käynyt, niin laitoin alueen listalle ja tutkailin vähän tarjontaa messuilla. Ei ainakaan vielä ilmestynyt mitään tiettyä paikkaa, johon haluaisin enkä osaa päättää haluanko sinne mielummin kesällä vai talvella.

Yö hostellissa. Olen ollut hostellissa vain yhden reissun ajan yötä, vuosia sitten Ahvenanmaalla ja ulkomailla en ikinä. Ajatuksena olisi testata sitä jossain täällä Suomessa, lähiunnä ajattelin Turkua tai Savonlinnaa, joista molempiin olisi tarkoitus tehdä kulttuurimatka tänä vuonna.

Päiväretki Lopelle. Loppi oli näitä yllättäviä kohteita, joilla oli oma osasto messuilla. Viime vuonna oltiin tulossa jostain muualta ja pysähdyttiin siellä. Nyt messuesittelyn perusteella vaikutti, että siellä on kaikkia kesäaktiviteettejä ja täytyy vielä tarkistaa itse vähän lisää asioita. Vaihtoehtoisina päiväretkikohteina sen iänikuisen Porvoon lisäksi Riihimäkeä, Järvenpäätä ja Hyvinkäätä (toki varmaan sinne Porvooseen päädytään joka tapauksessa).

Hotelliloma. Holiday Clubilla on tarjolla kylpylähotellit Turussa, Tampereella ja Lappeenrannassa, joita mietin kohteena. Muita vaihtoehtoja hotellilomille Suomessa meinasin etsiä Kuopiosta, Jyväskylästä, Vaasasta, Forssasta tai Lahdesta.

Lisäksi on tarkoitus kiertää Etelä-Suomen museoita ja kansallispuistoja, mutta niistä olen jo aika hyvin selvillä, niin tällä kertaa ei messuilta tarttunut mitään uutta kohdetta listalle.

edit: randomit vanhat matkailukuvat poistettu koska kuvaongelma

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s