Kirja: Kotona Istanbulissa

kotona-istanbulissaReeta Paakkinen: Kotona Istanbulissa
(Otava 2013)

Kirjassa toimittajana työskentelevä Pakkinen kuvaa omaa arkeaan Istanbulissa ja muualla. Turkin lisäksi käydään myös Kyproksella, jossa elää paljon turkkilaistaustaisia ihmisiä. Jossain määrin teemoina on myös ulkosuomalaisuus ja maahanmuutto, mutta pääosassa on kuitenkin se arki mitä maassa näkee.

Suomalaisissa ja muissa ulkomaisissa medioissa annetaan usein yksipuolinen tai kapea kuva Turkista ja tässä sitä on yritetty esitellä monipuolisemmin ja siten totuudenmukaisemmin. Kyseessä on kuitenkin nimenomaan Istanbulin arki, joka poikkeaa jossain määrin maaseudusta. Toki kaupungissa itsessäänkin on erilaisia ympäristöjä riippuen ihmisten tulotasosta, myös siirtolaisten maailma on erilainen kuin monien paikallisten.

Tästä sai kyllä monipuolisemman kuvan maasta ja kaupungista kuin mitä oma käsitykseni oli ennestään. En tosin ole ihan varma, että kiinnostaako se matkakohteena yhtään enempää nyt, mutta kirja kyllä avasi vähän omaa ajattelukuplaani.

Yritin aloittaa jatko-osaa Kuun ja tähden mailla (Atena 2015), joka oli tuplapaksu tähän nähden, mutta en päässyt siinä eteenpäin kuin neljäsosan. Siinä oli enemmän faktoja ja ajankohtaistapahtumia, ei jaksanut kiinnostaa just nyt.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s