Café DaJa (Helsinki)

IMG_0033_zpsbo0ctmhs

Viikonloppuaamuina kahvilassa istuminen on niin parasta, vaikka sitä ei tulekaan harrastettua niin usein kuin haluaisin. Café DaJa löytyi pienen googlailun jälkeen viime syksynä ja se aukeaa sunnuntaisinkin jo yhdeksältä, joka on aika luksusta.

Café DaJa sijaitsee Kruununhaassa Mariankadulla ja on tyyliltään saksalainen kahvila. Tarjolla on aamupalaa, sekalaisia saksalaisia leivonnaisia, flammkuchenia (saksalaista “pitsaa”) ja arkisin lounasta. Aamiainen maksaa arkisin 10 euroa ja viikonloppuisin 16,50, mutta tarjonnassa on ilmeisesti jotain eroa. (En ole itse vielä kertaakaan syönyt, mutta valikoima vaikuttaa olevan pieni ja laadukas.)

IMG_0031_zps9uv0s2xk

Nyt muutaman kuukauden jälkeen tuntuu, että tässä on uusi kantapaikka. Fiilikseltään tämä on sellainen peruskiva pikkukahvila. Hintataso ei ole niin kallis: kaikki kakkupalat ja pullat on maksimissaan 4,5 euroa. Niiden valikoima vaihtelee jossain määrin päivittäin ja mulla on vielä testaaminen kesken (aion kokeilla kaikkia).

Tykkään siitä, kun leivonnaiset ei ole sitä samaa berliininmunkki-akselia, mitä kaikissa muissakin kahviloissa on, vaan kaikkia vähän erikoisempia juttuja. Aika moni niistä on siis saksalaistyylinen, kuvassa olevakaan ei ole normikorvapuusti vaikka siltä näyttääkin.

Kahvilan kotisivut

Advertisement

11 thoughts on “Café DaJa (Helsinki)

 1. Terhi / Muru Mou

  Minäkin tykkään istuskella kahviloissa, vaikka viime aikoina sitä on harvemmin tullut tehtyä. Mahtavaa, että Suomessakin alkaa vihdoin kahvilakulttuuri pikku hiljaa kukoistaa, ja ketjukahviloiden rinnalle tulee persoonallisempia ja laadukkaampia vaihtoehtoja.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mä itse olen vasta nyt alkanut löytää näitä persoonallisempia vaihtoehtoja, kun ennen kävin aina muutamassa samassa paikassa ja sitten kyllästyin niihin.

   Like

   Reply
 2. Arna / Cocoa etsimässä

  Mulla on sama kuin sulla, että perusberliininmunkit tai -korvapuustit ei kahviloissa maistu, vaan haluan jotain uutta ja yllättävää! Siksi laitan tämän paikan ehdottomasti korvan taakse. Semminkin kun Krunikassa tulee aina silloin tällöin pyörittyä.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mä söin yhdessä vaiheessa aina kahvilassa korvapuustin, niin nyt pidän mielelläni taukoa niistä ja siksi on kiva, että on myös jotain ihan erilaista tarjolla.

   Like

   Reply
 3. duunireissaaja

  Maailmalla kahviloissa tulee käytyä paljon, kotinurkilla vähemmän. Nyt oon pari duunipalaveria pidetty Kruunuhaan kahviloissa (nimiä en tietenkään muista), ja ne on mun mielestä kivoja. Täytyy ottaa tämä nimi talteen seuraavaa palaveria ajatellen.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Toi on niin tuttua, että ei tule koskaan mieleen kahviloiden tai muiden vastaavien nimet silloin kun niitä tarvitsisi….

   Like

   Reply
 4. Anna Koskela

  Aah. Krunikka. Entinen kotikulmani. 4,5 euroa on muuten järkyttävä hinta pullasta! Huomaa, että olen tottunut Oulun selkeäasti maltillisempaan hintatason.

  Like

  Reply
 5. Pingback: Helsingin parhaat | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s