Oslon luonnontieteellinen museo

Oslon yliopiston ylläpitämä Naturhistorisk museum eli luonnontieteellinen museo on suosituksen arvoinen.

IMG_3149_zpsdc7ke4a7

Ensimmäisessä, geologiaan ja paleontologiaan liittyvässä osiossa oli korukiviä, fossiileja ja muutama luuranko. Fossiilitkin olivat vähän normaalia erikoisempia, mutta myöskään tyrannosaurus rexin luurankoa ei kovin monessa paikassa osu vastaan. Kivipuoli oli sitä samaa tasoa kuin muuallakin, mutta muuten tämä oli vähän erikoisempi ja monipuolisempi kuin joissakin muissa luonnontieteellisissä museoissa.

IMG_3154_zpsqm5tfsvw

Eläinosastolla oli sekä paikallisia että ulkomaisia eläimiä ja biotyyppejä. Itseäni kiinnostivat eniten arktisen alueen eläimet, koska niitä on sen verran harvassa paikassa nähtävillä. Muuten paikallisten eläinten dioraamat oli suunnilleen sitä samaa tasoa mitä muissa pohjoismaissa ja Baltiassa näkee. Ulkomaisista eläimistä oli pikkaisen enemmän erilaisia biotyyppejä nähtävillä kuin mitä vähään aikaan on tullut vastaan muualla.

IMG_3150_zpsqpqkdlm0

Jotain juttuja oli myös englanniksi, mutta suuri osa oli pelkästään norjaksi. Jäi se vaikutelma, että tällä samalla näyttelyllä mennään koko ajan eli ei ollut mitään vaihtuvan näyttelyn oloista esillä.

Museo sijaitsee kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä, johon tutustumista suosittelen myös. Kesäkaudella ulkopuisto on paremmassa kuosissa ja talvella kasvihuoneet on kivat.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s