Kirja: Murhia Maltalla

murhia-maltallaUrsula Auer: Murhia Maltalla
(WSOY 2005, kansi: Sami Saramäki)

Kirjassa lähtee joukko suomalaisia pakettimatkalle Maltalle muutamaksi kuukaudeksi. Matkalaiset ovat hyvin sekalaista väkeä – ihan niin kuin kaikissa muissakin pakettimatkatarinoissa. Tässä porukassa on mukana muun muassa yksi dekkarikirjailijatar. Kuten kirjan nimestäkin voi jo arvata, ruumiita tulee ja vielä useampi kuin yksi.

Tyyliltään kirja on melko klassinen puzzle-dekkari, joka ei ole verinen eikä jännittävä. En osannut lukiessani taaskaan arvata mistä on kyse, kun kirja ei kuitenkaan ollut niitä, joissa jokaisella on silmiinpistävän selkeä motiivi. Oli muuten kyllä vähän kummasti ratkaistu loppupuoli tässä. Tämä oli ihan ok perusdekkari: ei mitään mullistavan hienoa, mutta viihdyttää hetken aikaa.

Kirjailijan seuraavista teoksista Murhia Mankalassa on luettu muutama vuosi sitten ja siitä tykkäsin tosi paljon. Sen jälkeen oli tähän ehkä vähän liian kovat odotukset: ensimmäisellä yrityksellä kirja jäi kesken, koska eihän tämä nyt yhtä hyvä ollut. Seuraava kirja Murhia Maintenonissa on kotona odottamassa ja lukaisen sen varmaan kohtapuoliin.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s