Elisabeth Järnefelt Järvenpään taidemuseossa

IMG_0156_zpsuzlkjvex

Kävin pari viikkoa sitten Järvenpäässä ihan muissa asioissa ja samalla vaivalla tuli käytyä kurkkaamassa paikallinen taidemuseo, kun suunnitelmanani on kiertää kaikki Helsingistä lyhyen matkan päässä olevat taidemuseot.

Tuolla on menossa äskettäin avattu näyttely, jonka päähenkilönä on Elisabeth Järnefelt. Näyttely on rakennettu hänen elämäntarinansa ympärille. Hän oli alun perin Clodt-sukua Pietarista, meni naimisiin kenraali Alexander Järnefeltin kanssa ja heidän lapsistaan useampi on vaikuttanut Suomen kulttuurielämässä tavalla tai toisella. Taulujen lisäksi on nähtävillä myös kirjoja, astioita ja muita esineitä.

IMG_0157_zps41g7lviu

Se on aina kiinnostavampaa käydä taidenäyttelyssä, jos sillä on joku tällainen tarina taustalla eikä keskity yhteen taiteilijaan tai tyylisuuntaan. Kulttuurihistoriaakin tässä tuli ihan riittävästi ja oli hyvä, että esillä oli muutakin kuin tauluja. Tykkäsin sen verran paljon, että aion käydä vielä uudestaan tuolla. Näyttely on lokakuun loppuun asti auki. Sisäänpääsy on on 7 euroa eli ehkä hivenen liikaa näyttelyn kokoon nähden, mutta itsellä on onneksi museokortti.

Kuvissa yksi esillä ollut taulukokonaisuus ja osa Elisabeth Järnefeltin kirjakokoelmasta Ainolasta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s