Kirja: Arvoitus nimeltä Margo

John Green: Arvoitus nimeltä Margo
(WSOY 2015 / Kääntäjä: Helene Bützow, kansi: Riikka Turkulainen)

arvoitus nimeltauml margo_zpsudetyaju

Kirja kertoo joukosta high schoolia käyviä nuoria. Quentin on vähän nörtihkö poika, kun taas hänen naapurinsa Margo on sosiaalinen ja suosittu. Periaatteessa he eivät ole kavereita, mutta käyvät kuitenkin yhtenä yönä konnuuksia tekemässä ympäriinsä ja sen jälkeen Margo häipyy.

Tapahtumat sijoittuvat aluksi Orlandoon Floridaan ja sen lähinurkille, kun Quentin käy läpi hylättyjä alueita ja loppuvaiheessa hän tekee road tripin halki Amerikan kavereidensa kanssa. Kesä- ja matkakirjaksi tämä oli kyllä aika hyvä!

En olekaan lukenut kunnollisia teinikirjoja todella pitkään aikaan. Yllätyksekseni jopa tykkäsin tämän fiiliksestä, olin olettanut jotain ihan muuta. Toki parempiakin nuortenkirjoja olen lukenut, mutta silti tämä oli kohtuullisen viihdyttävä, vaikka teema olikin sitä teinien perhe- ja kaverisuhdedraamaa.

Oon vähän jäljessä tämän John Green -trendin kanssa… Tämä oli siis vasta ensimmäinen, jonka luin. Tällä perusteella täytyy kyllä antaa kirjailijalle vielä toinen mahdollisuus ja ehkä voisin jopa katsoa kirjaan pohjautuvan elokuvan.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s