Kahvila: Jädelino (Helsinki)

IMG_0778

Jädelino on jäätelökahvila Teurastamon alueella Sörnäisissä. Pääpointti siellä on siis nimenomaan italialaiseen tyyliin tehdyt jäätelöt, jotka tehdään paikan päällä. Kahviakin saa, mutta muuta syötävää sitten ei.

Neljällä eurolla saa yhtä tai kahta makua jäätelöä samaan pikkukippoon, viidellä eurolla 1-3 makua. Ei siis kovin halpaa, mutta ei ole tavallisissakaan jäätelökioskeissa enää nykyään. Laatu on sitten kuitenkin samalla keskimääräistä suomalaista tasoa parempi.

IMG_0782

Kaltaiselleni päätöskyvyttömälle ihmiselle tuo yhdistelyvaihtoehto on todella hyvä, kun samaan hintaa saa maistaa useampaa jäätelöä. Maut vaihtelevat jonkin verran päivittäin, kaikkea ei ole saatavilla joka päivä ja päivän aikana saattaa sitten osa loppua keskenkin. Osa jäätelöistä on maidottomia, käytännössä siis vegaanisia (vai pitäisikö niitä sitten kutsua sorbeteiksi?). Yritän edelleen suosia vegaanivaihtoehtoja mahdollisuuksien mukaan, niin on todella kiva, kun tarjolla on useampaa eri lajia.

Kesällä on laajemmat aukioloajat, mutta kahvila on kuitenkin ympärivuotisesti auki. Itselläni on työpaikka tuossa lähellä, niin käyn siellä säännöllisesti, vaikka olisikin kiva, että toimipisteitä olisi useampia. Olen sen verran jäätelön ystävä, että tämä taitaa olla uusi suosikkikahvilani.

Ekassa kuvassa mansikka- ja punaherukkajäätelöä, tokassa mansikkaa, puolukkaa ja valkosuklaata. Näistä kaikki muut paitsi valkosuklaa vegaanisia.

Advertisement

1 thought on “Kahvila: Jädelino (Helsinki)

  1. Pingback: Helsingin parhaat | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s