Musiikkimuseo

Hei taas, nyt on taas luvassa jotain päivityksiä joskus blogiin, vaikkei siellä enää taidakaan olla ketään vakiolukijaa enää kuulolla.

Musiikkimuseo Fame

Uusi musiikkimuseo (Finnish Music Hall of Fame) on avattu jokin aika sitten Pasilassa Helsingissä.

Sisäänpääsy on normaalihinnalla 25 euroa. Kyseessä on yksityinen museo erilaisella tukiaismäärällä kuin perinteiset museot ja se näkyy siis heti hinnassa. En kyllä maksaisi itse tuosta niin paljoa enkä varmaan mistään muustakaan museosta. Museokortilla pääsee onneksi kuitenkin ilmaiseksi myös tuonne. Aukioloaika on toistaiseksi 9-21 joka päivä. Se taas on erittäin luksusta, kun joku 11-17 tai vastaava yleinen museoaika on sekä aamusta että illasta hankala aika itselleni.

Kuten englanninkielisestä nimestä voi päätellä, museo keskittyy nimenomaan suomalaiseen musiikkiin. Pinta-alaltaan isoin osio oli kunniagalleria, jossa esiteltiin suuria suomimusan staroja ja oli esillä erilaisia aiheeseen liittyviä tavaroita, joita kuulemma vaihdetaan tulevaisuudessa säännöllisesti. Tämä oli se, mikä oli lähempänä perinteisiä museoita. Suunnilleen kaikki muu olikin toteutettu virtuaalisesti. Osa esitteli musiikin historiaa yleisemmin, joissakin pääsi kurkistamaan paikkoihin joihin ei yleensä pääse (esim. kapellimestarin korokkeelle) ja osassa taas pääsi itse enempi kokeilemaan kaikkea (esim. tanssityylejä ja virtuaalikaraokea). Toisaalta virtuaalisuudessa on puolensa: jatkossa uusia juttuja on jonkin verran helpompi vaihtaa uusiin, että kävijät tulevat varmemmin uudestaan, kun jotain on vaihdettu välillä.

Perusidealtaan tuo on kyllä sellainen, että tulee käytyä uudestaankin vielä. Virtuaalikaraoke oli itselle aika hitti, kun siinä sai muokata ja sai laulaa rauhassa ilman känniääliöitä. Varmaan jatkossa saatan käydä tuolla vetämässä pelkät karaoket – varsinkin kun kappalevalikoima oli normaalia laajempi (toteutin tämän itse asiassa jo kertaalleen). Itse kävin ensimmäistä kertaa museossa eräänä sunnuntaiaamuna, jolloin oli todella rauhallista eli sai katsoa ja kokeilla kaikkea käytännössä yksinään ilman jonoja. Toisen kerran kunnollisella käynnillä olin työkavereitten kanssa arkena keskellä päivää. Porukka tuntui keskimäärin tykkäävän tästä juuri siksi, kun tämä ei ole perinteinen museo esiinpanoltaan, vaan enempi sitä Heureka-tyyppiä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s