Vuoden 2019 reissut

Haluan tännekin nyt tallentaa viime vuoden matkailut. Oikeastaan se kävi vähän sattumalta, ettei tullut lennettyä yhtään minnekään kauemmaksi. Jossain Tukholmaa kauempana ulkomailla olen käynyt viimeksi elokuussa 2018 Berliinissä, jonne siis menin lentokoneella. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen matkailuvuoteeni, vaikkei se ollutkaan sellainen kuin alun perin suunnittelin.

Vuoden 2019 aikana tuli siis tehtyä seuraavat matkat:

  • Tallinnan-risteily maaliskuussa. Ei mitään kummempaa sanottavaa: kirppiksellä, syömässä ja ruokakaupassa.
  • Jyväskylän seutu toukokuussa. Olin neljän päivän reissulla Jyväskylässä ja samalla tuli käytyä ympäröivilläkin alueilla esim. Petäjäveden vanhassa kirkossa. Yötä olin Outdoor Hostel Laajiksessa, joka oli rakennuksena vähän ankea, mutta sijainti, ulkoilumahdollisuudet ja hinta oli kaikki ok. Tuonne suunnalle jäi vielä aika paljon katsottavaa, vaikka ei siellä mitään ihmeellistä ollut, niin pitää lähteä joskus uudestaan. Toimivasta julkisesta liikenteestä plussaa!
  • Turussa kesäteatterissa kesäkuussa. Kävin katsomassa Samppalinnassa Disney-musikaalin Perjantai on pahin. Oli tosi hyvä!
  • Vaasan seutu elokuussa. Tämäkin oli neljän päivän reissu julkisen liikenteen varassa ja pysähdyttiin myös Seinäjoella paluumatkalla. Olin käynyt tuolla päin viimeksi joskus 20 vuotta sitten, mutta siitä en muistanut mitään ja nyt ei ole enää hinkua päästä uudestaan. Julkinen liikenne kaupunkialueella ja ympäryskuntiin oli aika surkea. Majoituspaikka EC Hostel ansaitsee kehut: se oli tosi mukava paikka. Toisena plussana pitää kehua, että kerrankin pääsi puhumaan riittävästi ruotsia. :D
  • Lappeenranta ja Imatra marraskuussa. Tälläkin seudulla piti käydä päivittämässä kokemuksia, edellinen kerta oli 80-luvulla. Reissussa oltiin kaksi päivää autolla ja yövyttiin se yksi yö perus-Scandicissa Lappeenrannan keskustassa. Linnoitukset Taavetissa ja Lappeenrannassa oli kivoja, samoin Saimaan kanava, mutta kaikki on kesällä vielä kivempia varmaankin. Tuntui, että molempien kaupunkien näkemiseen riitti tämä reissu.
  • Tampereella teatterissa marraskuussa. Ohjelmistossa oli Notre Damen kellonsoittaja Tampereen teatterissa. Tästäkin tykkäsin!BlogiB
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s