Kävelyreittejä Helsingissä

Mä olen inspiroitunut viime vuosina tosi paljon erilaisista kävelyreittikirjoista ja jotain nettiversioitakin olen testannut. Niitten avulla ympäristöön tutustuminen ja pienimuotoinen seikkailu nyt vaan on niin paljon helpompaa ja kiinnostavampaa. Turistin leikkiminen tutussa ympäristössä on yllättävän kivaa ja lähialuematkailu on muutenkin kannattavaa ympäristön ja taloustilanteen takia.

helsinki kävellenErityinen suosikkini on Pauli Jokisen Helsinki kävellen (Minerva 2012), jonka sain aikanaan Kirjavinkit.fi:n arviota varten.

Mä olen tätä kirjaa esitellyt jo useammassa paikassa, mutta kun tää nyt vaan on niin hyvä. Kirjassa on 12 erilaista teemoitettua kävelyreittiä Helsingin keskustan nurkilla, jotka ovat pituudeltaan 2-6 km. Se on ollut hyvä tapa löytää tutusta ympäristöstä paikkoja, joita ei ole tullut ennen huomattua ja saada uutta tietoa periaatteessa tutuista paikoista. Mukana on esim. kaupunginosia ja patsaskierroksia, mutta myös muunlaisia, kuten Helsinki sodassa. Muutama reiteistä on vielä kiertämättä (ainakin Suomenlinna), mutta on tästä jo pariksi vuodeksi riittänyt iloa.

Samalta tekijältä on myös kirjat Kulttuurikävelyllä Helsingissä ja Sunnuntaikävelyllä Helsingissä, jotka molemmat käsittää laajempia alueita kaupungista ja siis myös kappalemäärällisesti enemmän reittejä. Molemmat on yhtä lailla suositeltavia kirjoja, vaikken niistä olekaan kiertänyt kovin montaa reittiä.

Netistä löytyy myös kaikenlaisia kävelykirroksia itse toteutettavaksi. Jos Helsingin eri kaupunginosiin lähteminen kiinnostaa, niin myös Kotikaupunkipolut auttaa pääsemään jäljille. Tove Janssoniin liittyen olen löytänyt Pikku-Toven koulumatka ja yleisempi kierros, jotka molemmat aion kiertää jossain vaiheessa.

Muualla Suomessa ainakin Tampereella on koottu kulttuuriraitteja, joilla on teemoina paikallisia ihmisiä, alueita ja historiaa. Itse olen käynyt läpi Väinö Linnaan ja arkkitehti Wiwi Lönniin liittyvät, seuraavilla reissuilla ajattelin kiertää muita kirjallisuusteemaisia.

Advertisement

1 thought on “Kävelyreittejä Helsingissä

  1. Pingback: Kirja: Muistolaattabongarin opas | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s