Kirja: Miina ja Manu kaupungin kesässä

Teema: Kuukauden lastenkirja

Miina ja Manu on ollut jossain määrin kova juttu lasten keskuudessa viimeiset 30 vuotta ja luin itsekin niitä lapsena. Tarkastelin vähäsen nostalgiamielessä, että mikä juttu tää oikein oli ja samalla löysin muutaman ihan uuden, kuten tämän kaupungin kesässä -kirjan.

miina ja manu kaupungin kesässäJari Koivisto: Miina ja Manu kaupungin kesässä (Satukustannus 2009)

Kissat ovat lähteneet maalta kaupunkiin käymään. Kirjassa liikutaan Tampereen keskustassa, käydään torilla ja tutkaillaan muutenkin mitä kaupungista löytyy. Joitakin perusnähtävyyksiä siis esitellään, mutta ainakaan Särkänniemeen asti ei muuten päästä. Tarina on jossain määrin opettavainen, kuten sarjan tyyliin kuuluu.

Alkuperäinen tekijä Teutori on lopettanut kirjasarjan tekemisen, niin näitä uudempia on ollut tekemässä ainakin tämä Jari Koivisto. Piirrostyylissä on eroa: kuvat ovat yksityiskohtaisempia ja sivuhahmot näyttävät oudoilta. Mä en tästä uudistetusta tyylistä tykkää erityisemmin, mutta mä olenkin usein muutosvastarintainen ihminen.

Lapsiin tämä varmaan uppoaa paremmin kuin itseeni. Erityisesti tamperelaisille tai sinne matkustaville kirja on hyvä valinta, mutta voi tätä tietenkin lukea ihan vain normaalina kesäseikkailuna ilman kaupunkisidonnaisuuttakin.

Tästä on olemassa myös päivitetty versio nimellä Miina ja Manu : Kaupunkikierros, joka on julkaistu vuonna 2014. Siinä on mukana muutama uusi käyntikohde (esimerkiksi juuri se Särkänniemi) ja kartta, jonka avulla pystyy suunnistamaan.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s