Luontoretki: Kopparnäs (Inkoo)

kopparnaumls 7_zps6c1sn7y6

Kaverin kanssa saatiin ajatus siitä, että mennään ennakkoäänestämään jonnekin muualle kuin omiin lähikirjastoihin, niin kupongin mukana tulleesta listasta arvottiin Inkoo kohteeksi, koska siellä päin kumpikaan ei ollut käynyt ikuisuuteen. Koska samalla vaivalla kannatti tehdä jotain muutakin, niin pikaisella googlauksella kaivoin esiin yhden luontoretkikohteen, Kopparnäsin. Se on kunnan Kirkkonummen puoleisessa päässä merenrannalla.

kopparnaumls 12_zpsde2avyfx

Paikka on mukava yhdistelmä kalliota, merta ja metsää. Metsässä ei ollut valmiita merkattuja polkuja tai kävelyreittejä, vaan tuolla meni pelkästään niemen kärkeen menevä autotie valmiina. Ei siis välttämättä paras lapsiperhekohde…. (Keittokatos ja huussi löytyy, jos sellaisia joku kaipaa.) Tykkäsin joka tapauksessa, tuonne täytyy lähteä vielä joskus uudestaan.

kopparnaumls 3_zpsnatftenj

Kuskina ollut lintubongari-kaverini tykkäsi myös tosi paljon paikasta. Paikka oli tietyiltä osin parempi kuin läheinen Porkkalanniemi, vaikka kilometreissä olikin vähän kauempana. Plussana oli, että pääsee perille asti autolla kun täältä asti kerran lähtee, vaikka parkkipaikkojen riittävyys mietityttkin. Toinen hyvä puoli oli, että tuolla on enempi tilaa kalliolla, ettei kaikkien bongareiden tarvi seistä samassa kasassa. Lintujen kevätmuuton aikaan tuo on varmasti hyvä paikka, vaikka vähän epäilyttikin, että Porkkalassa saattaa silti nähdä vieläkin enempi lintuja.

Advertisement

30 thoughts on “Luontoretki: Kopparnäs (Inkoo)

 1. Sofia

  Täytyisi kyllä kierrellä tätä kotisuomeakin enemmän, kun en tuollaisesta paikasta ollut edes kuullut :D Ehkä se voisi olla vuoden 2018 kesäprojekti tutustua suomen luontokohteisiin paremmin.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mulla on luontoprojekti menossa, niin googlailen koko aika uusia vaihtoehtoja. Vielä kun ehtisi käydä kaikissa kivoissa…

   Like

   Reply
 2. Anna

  Ihana järvimaisema! Tuota on ikävä, Se on 6 vuotta kun olen viimeksi nähnyt Suomen kesän…

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Toivottavasti seuraava Suomi-reissu on sulla pian (olikohan se jo tänä vuonna?) ja että se olis sopivan mittainen loma. :)

   Like

   Reply
  1. Veera Post author

   Ennakkoäänestämässä saa tosiaan käydä missä vaan eli siinä on just hyvä potentiaali retkeilyille!

   Like

   Reply
   1. Veera Post author

    Mä oon tässä parin vuoden aikana löytänyt useita uusia hyviä lähikohteita eli täytyy jatkaa sitä tulevaisuudessakin!

    Like

  1. Veera Post author

   Tuolla päin merneranta on ihan erilainen fiilikseltään kuin Helsingissä – luonto on erilailla lähellä. :)

   Like

   Reply
 3. Merja / Merjan matkassa

  Inkoo on tuttu paikka, kun naapuripitäjässä (Karjaa) tuli asuttua toistakymmentä vuotta. Kopparnäsista olen kuullut, mutta siellä ei koskaan käyty. Oli ilmeisesti liian lähellä :)

  Like

  Reply
 4. Urbaanilaura

  Suomen luonto on aina hyvä matkakohde. Tuo äänestämisen yhdistäminen retkeen onkin multitaskausta parhaimmillaan. Miksei sitä seikkailisi vaikka jokaisella äänestysreissulla? :)

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Busseja kulkee jonkin verran, mutta pysäkiltä tulee joku 5 km käveltävää merenrantaan. En ole ihan varma, että missä kohtaa oli lähin juna-asema, jos haluaa ottaa pyörän mukaan eikä polkea Helsingistä asti.

   Like

   Reply
 5. miraorvokki

  Kivan näköinen luontopaikka :) Aika lähellä meitä, tänne voisi tehdä pienen reissun joskus

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Oli kyl kiva livenäkin! Ja tosiaan just sopivan matkan päässä Helsingistä jos haluaa muualle kuin Nuuksioon.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s