Norjan parhaat

 photo IMG_2132_zps7hmmjoup.jpg

Sari postasi joku aika sitten otsikolla 10 syytä matkustaa Norjaan, joka sai minut muistelemaan omia kokemuksiani. Olen käynyt Norjassa yhteensä kahdeksan kertaa 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa, kun reissattiin siellä perheen kanssa asuntovaunulla. Pohjoisessa käytiin useamman kerran ja etelästä on näkemättä oikeastaan vain Oslo ja joitakin maan ihan eteläisimpiä osia. Kuva on Rörosin kaupungin keskustasta vuodelta 1998 (ei tosiaan ollut näitä digikuvina, anteeksi).

Tässä on listaukseni omista suosikeistani:

 1. Tromssan kaupunki ja sieltä erityisesti Tromsö museum – Tromssassa käytiin museamman kerran ja ihan fiilispohjalta heitän sen suosikkikaupungikseni Norjasta. Toi museokin oli pakko mainita erikseen, kun se jäi mieleen monipuolisena ja hyvänä paikkana.
 2. Trondheimin tuomiokirkko – Kirkoissa tuli käytyä aika monessa, mutta tää oli isoin ja hienoin.
 3. Bergenin akvaario – Siellä oli pingviinejä ja hylkeitä!!!
 4. Luonto – Pakko tää oli mainita, vaikken silloin lapsena ehkä arvostanutkaan niin paljon siellä keskellä ei mitään olemista. Luontomatkailijalle Norja on aika superkohde: tuntureita, vuonoja ja merta riittää. Jäämeri on fiilikseltään ihan eri kuin kotoinen Itämeri.
 5. Ne kaikki pohjoisen pikkukaupungit ja kylät – Siis esimerkiksi Kirkenes, Alta, Vadsö, Hammerfest jne. Tähän mulla ei ole mitään sen kummempia perusteluja, kuin että tykkäsin.

Erityisesti suosittelen tosiaan käymään tuolla pohjoisessa, jos matka käy Norjan suuntaan. On se vaan sen verran kokemisen arvoinen paikka. Nordkapp ei muuten ole sitten kovin erityinen paikka, sen sijaan suosittelen käymään vaikka Altan museossa katsomassa kalliomaalauksia. Itse suunnittelin lähteväni Tromssaan uudestaan tai ekaa kertaa Osloon, jos Norjaan olen vielä lähdössä.

Advertisement

2 thoughts on “Norjan parhaat

 1. Sari.

  Mä en kyllä saa Norjasta tarpeekseni, onneksi pääsen sentään parin päivän työmatkalle Osloon kesäkuun alussa!

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s