Blondi tuli taloon

Blondi_tuli_taloon_boxTV-sarjapuolelta olen viime aikoina katsonut urakalla viime vuosituhannen hittiä Blondi tuli taloon.

Tiedemies Hannu on jäänyt leskeksi muutama vuosi sitten ja asuu 17-vuotiaiden kaksostensa Matin ja Missun kanssa. Näiden ex-opettaja Margit piirittää Hannua , mistä lapset eivät pidä ja hankkivat siksi kotiapulaisen sotkemaan kuvion. Nuori blondi Hanski muuttaa taloon tyttärensä Liisan kanssa.

Tuo on siis sarjan lähtökohta. Moni varmaan muistaakin sarjan jo ennestään, sitä näytettiin telkkarissa 1994-1995. Itse en sitä tietoisesti muista katsoneeni silloin, mutta nyt jäin sitten yhden kokeilun perusteella koukkuun ja harmittelen, ettei kyseessä ollut vieläkin pidempi sarja.

Pienellä porukalla on saatu monenlaisia ihmissuhdekuvioita aikaiseksi ja onhan sitä perusarkeakin hauska seurata. Margitista on tehty ihan hemmetin ärsyttävä hahmo ja usein teki mieli vaan huutaa, että ole jo hiljaa. Paras hahmo oli Liisa, joka on sanavalmis lapsi ja keksii muutenkin välillä ties mitä kaikkea.

Pääkaupunkiseudun kuvauspaikkoja on yritetty kaverin kanssa tunnistaa, mutta yllättävän hankalaa se on, vaikka molemmat tunnetaan täällä alueita aika hyvin. Talot löydettiin Tapiolasta ihan livenäkin. Se oli muuten vähän (käsikirjoituksellisesti) ihme, että miksi ne sieltä asti lähtisi hakemaan pitsat Pasilan asemalta ja hakee ruuatkin Pasilassa sijaitsevan kaupan muovikasseissa.

Nyt vaan pitäisi löytää jotain muuta katsottavaksi. Hivenen keskittymiskyvyttömänä olen siirtynyt elokuvista entistä enemmän noiden TV-sarjojen pariin, kun lyhyempiin jaksoihin jaksan keskittyä paremmin ja niitä voi sitten annostella riittävän monta.

Edit: tässä oli jälkikäteen lisätty epämääräinen lista kuvauspaikoista ja jos joku eksyy niiden perässä tähän artikkeliin, niin klikatkaa itsenne tähän uudempaan ja parempaan tekemääni listaukseen.

Advertisement

1 thought on “Blondi tuli taloon

  1. Pingback: Blondi tuli taloon -sarjan kuvauspaikkoja | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s