Kirja: Nikke kesälomalla

Teema: Kuukauden lastenkirja

Suketus aloitti viime syksynä Pojat, lukemaan! -kampanjan, joka loppuu kohta. Oli kyllä tarkoitus esitellä pojille sopivia kirjoja täällä tai jossain muualla, mutta tämä jää nyt ainoaksi vinkiksi.

nikke kesälomallaSempé – Goscinny: Nikke kesälomalla (WSOY 2004)

Nikke-kirjoja julkaistiin Ranskassa 1950- ja 1960-luvuilla ja ne koostuvat poikaporukan arjesta kertovista erillisistä teksteistä. Osa julkaistiin ilmeisesti ensin jossain sanomalehdessä. Koska kesä lähestyy ja silloin monet muutkin lähtee reissuun pois kotoa, niin esittelyyn pääsi sarjan kirja Nikke kesälomalla.

Tässä kirjassa teemana on siis kesäloma. Ensin Nikke lähtee perheensä kanssa rannikolle täysihoitolaan, jossa lapset pitävät rannalla olosta ja aikuisilla kiristää hermoja. Sitten Nikke lähtee ilman vanhempia kesäsiirtolaan, jossa vapaus ja luonnon helmassa olo on kivaa.

Tykkäsin Nikestä jo lapsena ja onhan nää kyllä edelleenkin hauskoja. Nyt näistä saa kaikkia oivalluksia vähän eri tavalla irti, joten sarjaa kelpaa suositella myös aikuislukijoille. Julkaisuajankohdasta johtuen sarja on hivenen vanhanaikainen, mutta ainakaan itseäni se ei haitannut.

Leave a comment