Kirja: Nikke kesälomalla

Teema: Kuukauden lastenkirja

Suketus aloitti viime syksynä Pojat, lukemaan! -kampanjan, joka loppuu kohta. Oli kyllä tarkoitus esitellä pojille sopivia kirjoja täällä tai jossain muualla, mutta tämä jää nyt ainoaksi vinkiksi.

nikke kesälomallaSempé – Goscinny: Nikke kesälomalla (WSOY 2004)

Nikke-kirjoja julkaistiin Ranskassa 1950- ja 1960-luvuilla ja ne koostuvat poikaporukan arjesta kertovista erillisistä teksteistä. Osa julkaistiin ilmeisesti ensin jossain sanomalehdessä. Koska kesä lähestyy ja silloin monet muutkin lähtee reissuun pois kotoa, niin esittelyyn pääsi sarjan kirja Nikke kesälomalla.

Tässä kirjassa teemana on siis kesäloma. Ensin Nikke lähtee perheensä kanssa rannikolle täysihoitolaan, jossa lapset pitävät rannalla olosta ja aikuisilla kiristää hermoja. Sitten Nikke lähtee ilman vanhempia kesäsiirtolaan, jossa vapaus ja luonnon helmassa olo on kivaa.

Tykkäsin Nikestä jo lapsena ja onhan nää kyllä edelleenkin hauskoja. Nyt näistä saa kaikkia oivalluksia vähän eri tavalla irti, joten sarjaa kelpaa suositella myös aikuislukijoille. Julkaisuajankohdasta johtuen sarja on hivenen vanhanaikainen, mutta ainakaan itseäni se ei haitannut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s