Suomen rautatiemuseo

 photo rautatiemuseo 1_zpsm0mcc7lj.jpg

Hyödynsin yhden vapaapäivän pari viikkoa sitten käymällä Suomen rautatiemuseossa Hyvinkäällä. Siellä oli esillä vetureita, junanvaunuja, pienoismalleja ja yleistä rautatiehistoriaa Suomesta.

Eniten kiinnosti ne kaikki veturit ja vaunut. Niistä näki aika hyvin miten tekniikka ja muut on muuttuneet vuosien varrella. Mihinkään ei tosin saanut kiivetä katselemaan tarkemmin ja suurimpaan osaan vaunuista ei nähnyt sisään. Se jäi harmittamaan, koska osa oli erikoisempia vaunuja esim. virkakäyttöön ja olisin tosiaan halunnut päästä vertailemaan sisätilojakin.

Radanvarren vanha asema- ja konepajaympäristö on kyllä hyvä paikka museolle. Aukioloajat on talvikaudella aika huonot: viikonloppuisin ollaan koko päivän auki, mutta arkisin vain klo 12-15. Kyllähän siinä ajassa kerkiää paikan katsoa, mutta pidempi aika olisi silti kiva (kesäisin onneksi on).

Kannatti tosiaankin käydä. Ehkä vähän harmi jopa, etten ole käynyt tuolla aikaisemmin, vaikka olenkin ollut tietoinen paikan olemassaolosta jo vuosia. Jos se oli taas se museokortti, joka antoi lopullisen kimmokkeen lähteä… On kyllä pakko päästä joskus uudestaan!

Aikaisemmin olen käynyt Tukholmassa, Riiassa ja Vilnassa rautatiemuseoissa. Kaikissa on hivenen erilaisia painotuksia, mutta silti tämä pärjäsi niille vertailussa hyvin eli ei ainakaan huonompi ollut.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s