Lennusadam (Tallinna)

IMG_2974_zpsqs1azyfc

Lennusadam (“lentosatama”) on ollut pitkään niitä Tallinnan nähtävyyksiä, joissa olen halunnut käydä. Se on paikallinen merimuseo, joka sijaitsee parin kilometrin päässä satamasta. Nyt otettiin paikka päiväristeilyn varsinaiseksi ohjelmanumeroksi.

Rakennus on vanha vesitasolentokoneiden huoltohalli. Museossa ei juurikaan ollut esillä meribiologiaan liittyviä juttuja, vaan painotus oli merenkulussa. Aika paljon kaikkea nähtävää oli aikuiseen makuun eikä paikka ollut mikään pikkulasten aktiviteettikeskus.

Näyttelyssä oleva sukellusvene oli aika jännä, kun sinne pääsi myös sisälle. Toinen jännä juttu oli ulkona nähtävillä ollut jäänmurtaja, jonne sinnekin pääsi sisälle. Vaihtuva näyttely oli tällä kertaa viikinkiteemainen ja katsottiin se läpi aika pikaisesti, kun teema ei kiinnostanut niin paljoa.

Pääsymaksu oli 14 euroa, joka on sekä virolaisittain että suomalaisittain aika paljon, vaikka museo onkin tosi laadukas. Toisin kuin museon kotisivuilla kerrotaan, sinne pääsee kyllä bussillakin ihan viereen! Bussi 73 menee keskustasta ja sataman läheltä perille asti.

Museon kotisivut suomeksi

Muut oleelliset jutut tältä reissulta:
Laiva: Tallink Superstar, koska Tallinkilla saa edelleen valita itse aikataulunsa.
Ruoka: Lidosta kunnon ruokaa, Reval cafessa kahvit ja Rimistä ruokaa kotiin.
Ostokset: Rahva raamatista löytyi pari kivaa itse täytettävää listauskirjaa.

x x x x x x

IMG_2973_zpsb35mlqbs

Lennusadam (“sjöflyghamnen”) har varit länge en plats som jag vill se i Tallinn. Det är ett lokalt sjömuseum som ligger ett par kilometer från hamnen. Nu hade vi platsen i program på en dagskryssning.

Byggnaden är en gammal servicehall för sjöflygplaner. Museet presenterade inte mycket sjöbiologi, utan sjöfarten var i huvudrollen. Det fanns ganska mycket saker som var inriktat för vuxna och platsen var inte någon aktivitetcentrum för småbarn.

Ubåten som fanns i utställningen var ganska spännande eftersom man fick se även insidan. Isbrytaren vid kajen var en annan intressant sak och även den var öppen för allmänheten. Den tillfälliga utställningen handlade vikingar och vi gick genom den ganska snabbt, då teman intresserade inte oss så mycket.

Inträdet var 14 euro, som är ganska mycket hämfört med både estnisk och finländsk prisnivå, fast museet är ändå ganska högklassig. Om man vill åka med bussen dit, nummer 73 far direkt från hamnen (de berättar inte det här alternativet på hemsidan).

Museets hemsidor på svenska

35 thoughts on “Lennusadam (Tallinna)

  1. Pirkko / Meriharakka

    Eipä ole tuttu paikka – jotenkin ohittanut meidät (tai sitten paikka on aika uusi). Puolisoa varmaan kiinnostaisi aihepiirinsä takia, eli pitänee pitää mielessä seuraavaa reissua ajatellen.

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Se on avattu ehkä joku kolme vuotta sitten eli suht uusi kuitenkin. Lisäksi sijainti on hivenen sivussa tai ainakin tuntuu, että harvoin kukaan tuonne suuntaan eksyy vahingossa.

      Like

      Reply
  2. Miraorvokki/Pöndekengissä

    Hmm! Enpä ole tällaisesta kohteesta kuullut. Olitkin jo Pirkolle vastannut että kohde on suht uusi. Ei ehkä sellainen paikka mihin on pakko päästä vierailemaan mutta kuulostaa silti mielenkiintoiselta. Joku merenkulkufani saa tästä toivottavasti oivan kohdevinkin :)

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Aina välillä tällaiset paikat on yllättävän kiinnostavia, vaikkei ne periaatteessa olisikaan ihan ominta kiinnostusaluetta…. :)

      Like

      Reply
    1. Veera Post author

      Monet Tallinnan museoista on aikuiselta alle 5 euroa ja Suomessakin yleensä alle kympin, niin siihen nähden tosiaan aika kova hinta, vaikka laatu olikin hyvä.

      Like

      Reply
  3. Tiia/ReiseReise

    Heh, mä kävin tuolla vessassa, kun vierailin vieressä olevassa Patarein-vankilassa ja siellä oli tarjolla vaan bajamaja (no ostin museosta kortin sentään). Itse kävelin tuonne, vaikka tosiaan bussilla myös pääsee. Harmi, että on noin hintava, vaikutti aika hauskalta!

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Se vankila näytti olevan nyt suljettu, mentiin siitä ohi. Sekin olisi kiinnostanut, vaikka nettijuttujen perusteella onkin aika kammottava paikka.

      Like

      Reply
  4. Maarit Johanna

    Kerran käyty! Vähän turhan kaukana keskustasta varsinkin kaatosateella :D Museo oli kyllä mielenkiintoinen, mutta ei jaksettu olla kauan. Parasta antia oli lyhyt elokuvat siitä, miten Viro aikoinaan rakennutti Lembit-sukellusveneen.

    Like

    Reply
  5. Stacy Siivonen

    Olen joutunut puljaamaan tuon viikinkiteeman kanssa niin paljon, että tulee korvista ulos, mutta sen sijaan podlodkassa en ole aiemmin käynyt. Kiinnostaa sellainen, onhan niitä esimerkiksi Pietarissa näytillä ja tietysti Suomenlinnassakin. Merenkulku ei kauheasti kiinnosta, koska on vain yksi elämä ja tämä on sellainen aihekokonaisuus, että vaatisi ihan toisen elämän.

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Tämä oli paljon isompi kuin Suomenlinnassa! Mä taas hankin pikaraapaisuja jokaiseen teemaan, että saa vähän kaikkea tämän ainoan elämän aikana. :D

      Like

      Reply
    1. Veera Post author

      Se oli joo oikeesti jännä! Ja kannattaa tosiaan käydä, kun me pidettiin tätä sopivana myös ilman lapsia liikkuville aikuisille.

      Like

      Reply
  6. sanni

    Enpä ole itsekään tästä kuullut vaikka Tallinnassa tulee käytyä vähintään pari kertaa vuoteen! Hurjan hintainen kyllä vaikkakin kuulostaa ihan mielenkiintoiselta. :)

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Mä olen ollut välillä yllättynyt siitä, miten hyvin Tallinnasta löytyy aina kaikkea uutta, vaikka kaupunki on niin pieni.

      Like

      Reply
  7. murumou

    Mulla kävi mielessä edellisellä Tallinnan reissulla, että pitäisiköhän tuolla käydä, mutta en sitten innostunutkaan museon teemasta tarpeeksi. Ilmeisesti ihan hyvä päätös, jos kerta tekään ette ihan tyytyväisiä olleet paikan antiin.

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Oltiin me ehkä 2/3 tyytyväisiä! Vaihtuva näyttely ei ollut kiinnostava, mutta muuten oli suht hyvin omaan makuun.

      Like

      Reply
    1. Veera Post author

      Mä yritin ottaa omalla kameralla kuvia sisälläkin, mutta siellä oli liian hämärää. Toki olisin voinut pressikuviakin käyttää, mutta jäi tällä kertaa väliin.

      Like

      Reply
  8. Paula - Viinilaakson viemää

    Tästäkään paikasta en ole tiennyt mitään. Mua kyllä harmittaa että on sellainen aukko sivistyksessä tämän Tallinnan kanssa, vaikka se on naapurimaa. Silloin kuin asuin vielä Suomessa, kävin vain pari kertaa sellaisilla muutaman tunnin risteilyillä. Nyt tekisi mieli palata oikein ottamaan paikka haltuun.

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Mä olen ottanut Tallinnaa haltuun just noilla risteilyillä, kun viinaturismi ei inspiroi. Mulla seuraava projekti on sitten jossain muualla Virossa käynti.

      Like

      Reply
  9. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a comment