Kon-tiki-museo (Oslo)

IMG_3123_zpsjbcruhdv

Löytöretkeily ja tutkimusmatkat on yksi mun noin miljoonasta kiinnostuksenkohteesta. Siksi Oslon-matkalla otettiin yhdeksi kohteeksi Kon-tiki-museo, joka on omistettu norjalaisen Thor Heyerdahlin tutkimusmatkoille. Käynti oli tosiaankin kannattava investointi.

Nimensä museo on saanut Kon-tiki-laivasta, jolla Heyerdahl matkasi 1940-luvulla Etelä-Amerikasta Polynesiaan ja joka on nähtävissä museossa. Sen jälkeen hän tutki Pääsiäissaaren patsaita, ylitti Atlantin kaislaveneellä kahdesti ja purjehti myös Intian valtamerellä. Wikipedia tarjoaa peruskatsauksen näistä tutkimusmatkoista.

IMG_3122_zpsd35coq7i

Osa oli tuttua juttua jo ennestään, kun olen sen verran näihin tutustunut jo ennestään, mutta paljon tuli uuttakin. Museo oli kiinnostava yhdistelmä merenkulkua, antropologiaa ja arkeologiaa. Ja siellä oli niitä laivoja oikeasti nähtävillä!! Eniten kiinnosti edelleen silti Pääsiäissaari ja sen patsaat.

Vähän vaikutti, että tuolla ei juurikaan mitään vaihtuvia juttuja ole, vaan näyttely on suurimmaksi osaksi tämä sama koko ajan. Oikeastaan kaikesta oli norjankielisten selostusten lisäksi myös englanninkieliset käännökset nähtävillä. Joistakin jutuista oli monikieliset tiivistelmät luettavissa, ei kuitenkaan suomeksi.

Lähellä sijaitsevat myös kansatieteellinen museo, viikinkilaivat, merimuseo ja Fram-tutkimusmatkamuseo. Nämä jätettiin ihan suosiolla seuraavaan kertaan, vaikka kaikki olisi kiinnostaneet. Seuraavana projektina on paikata aukkoja Heyerdahlin matkoihin liittyvien kirjojen ja elokuvien suhteen.

Advertisement

6 thoughts on “Kon-tiki-museo (Oslo)

 1. Anne | Metallia Matkassa

  Muutama vuosi sitten katsottiin Kon-Tikistä kertova elokuva ja kirjahyllystäkin löytyy Heyerdahlin teos matkastaan. Kerrassaan mielenkiintoinen seikkailija! Kirja tosin vielä odottaa lukemistaan. Jos Osloon satun, on tuo museo kyllä ehdottomasti käytävä katsastamassa. :)

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mullakin on se kirja vielä lukematta! Oon säästellyt sitä, kun tiedän sen olevan mielenkiintoinen.

   Like

   Reply
 2. Heidi / Himomatkaajan turinoita

  Kävimme pari vuotta sitten samaisessa museossa tai paremminkin museoalueella. Meidän teini sai museosta parhaimamt kicksit! Löysi mm. museokaupasta useita partioleirillä hyödyllisiä tarvikkeita, kuten aterinyhdistelmän ja kompassin.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Sitä ei tullut postauksessa mainittua, mutta toi on kyllä tosi hyvä museo perheen kanssa käytäväksi, muttei kuitenkaan liian lapsimesta eli aikuisillekin tosi mielenkiintoinen.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s