Miniloma Kuopiossa

kuopio_zpski7946c3

Kävin pienellä minilomalla Kuopiossa kaverin kanssa. Istuttiin Onnibussissa viisi tuntia suuntaansa, oltiin yksi yö Hotelli Jahtihovissa ja tultiin seuraavana päivänä takaisin. Teki kyllä hyvää tällainen pieni loma poissa kotinurkista. Hotellista sen verran, että kyseessä oli kolmen tähden hotelli aika keskustassa. Tyyli oli siis aika basic sekä huoneiden että aamupalan osalta, mutta meille ne oli ihan riittäviä. Hinta oli siis jonkun verran halvempi kuin muissa hotelleissa (80 euroa, muissa selvästi yli satasen), niin ei nyt ihan hirveesti odotettukaan mitään ekstraa.

Ohjelmassa ei ollut oikeastaan mitään suorittamista ja pakollisia rasteja. Ainoa suunniteltu ohjelmanumero oli käynti Ortodoksisessa kirkkomuseossa Riisassa (postaan myöhemmin lisää!) Hennaa tapaamassa ja tietty katsomassa näyttely. Muuten käytiin vaan kahvilla (kahvila Houkutus ja kauppahalli), syömässä (kiinalaista Dragon Shengissä), kävelemässä keskustan katuja ja pieni lenkki Kallaveden jäällä. Kuopio vaikutti olevan just hyvä kohde tällaiseen rentoon matkailuun kotimaassa.

4 thoughts on “Miniloma Kuopiossa

  1. ketjukolaaja

    Sehän on hauskaa, että Kuopio kiinnostaa! Minusta Kuopion paras nähtävyys on Puijon tornista avautuva näkymä Kuopionniemeä ympäröivään saarien pilkkomaan järvimaisemaan, johon maisemaan voi tietysti tutustua talvisin jäällä kävelemällä ja kesäisin parin tunnin laivaristeilyllä. Toisena hienona nähtävyytenä on Kuopiossa korttelimuseo, vanha kuopiolainen pihamiljöö ja rakennuksissa paljon nähtävää menneiltä vuosikymmeniltä. Myös Kuopion puistot ovat tunnelmallisia, alkaen Väinölänniemeltä ja sieltä Piispanpuiston ja Snellmaninpuiston kautta kauppatorille, jonka jälkeen samassa vinossa kulmassa katuverkkoon nähden on vielä Sankaripuisto vanhoine hautakivineen.

    Ortodoksista kirkkomuseota olen joskus miettinyt, että kuuluvatko sen ikonit ja kirkkovaatteet oikeasti Suomeen? Kai ne sitten kuuluvat, vaikka luulisi niitä Venäjällä enemmän arvostettavan?

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Pitää varmaan lähteä uudestaan käymään joskus kesällä…. Onhan Suomessa kuitenkin jossain määrin vireä ortodoksinen kirkko, niin kai kulttuurintallennusta osataan arvostaa? Osa museon esineistä oli ihan ns. täysin suomalaisia, osa taas niitä Karjalasta evakuoituja ja jos luostaritoiminta siirtyi tänne, niin kai se oli ookoo raahata tavaratkin mukana tänne (toki nykyään Venäjällä on ihan eri tilanne uskonnon suhteen kuin neuvostoaikana).

      Like

      Reply
  2. Marika Oksa

    Kuopio on kiva kotimaan kohde, ja erityisesti kesällä kaunis kaupunki. Itse kävin pari kesää sitten mm. pienellä risteilyllä (olisikohan ollut kestoltaan parisen tuntia) ja siinä näki Kuopion kaunista saaristoa vähän eri kulmasta.

    Like

    Reply
    1. Veera Post author

      Tuollainen risteily olisikin kiva! Itse olen käynyt vain Helsingin ja Turun saaristoissa, niin tuollainen järvisaaristoristeily voisi olla seuraava kesäjuttu.

      Like

      Reply

Leave a comment