Kirja: Sataprosenttinen

sataprosenttinenKerttu Vuolab: Sataprosenttinen
(Atrain 2014, kääntäjä: Irene Piippola)

Sataprosenttinen on nuortenkirja, joka on julkaistu alunperin pohjoissaameksi. Kirjan päähenkilö on saamelainen Maaret, joka joutuu lähtemään kotoaan koulun asuntolaan. Siellä on vaikeaa olla kotoa kaukana ja toiset kiusaavat.

En edes muista enää, mistä sain vinkin tästä kirjasta, mutta hyvä kuitenkin, että tuli luettua. En siis tunne oikeastaan ollenkaan saamelaista kirjallisuutta, niin sikäli tämä oli tutustumisen arvoinen. Kirja ei kuitenkaan ollut niin hyvä kuin oletin tai mitä se olisi voinut olla.

Kirja alkoi hyvin, mutta sitten laatu ei säilynytkään samanlaisena. Jälkimmäiset kouluvuodet ohitettiin paljon nopeammin kuin ensimmäinen. Jäin myös kaipaamaan paikoitellen vähän syvällisempää otetta, kun nyt käsittely oli paikoitellen todella pintapuolista.

En tiedä, että olisiko tämä kulttuurin sisällä olevalle ihmiselle parempi lukukokemus. Nyt siis itse samaan aikaan tykkäsin ja en tykännyt kirjasta. Tosin olen aika varma, että jos olisin ollut nuorempi, niin tykkäysprosentti olisi ollut aika paljon isompi.

(Taas yksi suoritus Kansojen juurilla -lukuhaasteeseen.)

EDIT: Ai niin, blogi on löytynyt jo jonkun aikaa myös Facebookista! Sivusta tykkääminen siis sallittu!

1 thought on “Kirja: Sataprosenttinen

  1. Pingback: Kansojen juurilla | Kirjamatkat

Leave a comment