Museosuosikki: Vapriikki

vapriikki_zps8wh4zsud

Kävin helmikuisella Tampereen reissullani museokeskus Vapriikissa, joka on yksi suosikeistani. Siellä ovat seuraavat museot tai näyttelyt:

  • Postimuseo. Aiheena suomalaisen postiliikenteen historia. Museo oli aikanaan Helsingissä ja silloin tykkäsin, mutta nyt pidän vähän tylsähkönä (vaikka sisältö taitaakin olla suurimmaksi osaksi sama).
  • Suomen jääkiekkomuseo. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että museon aihe voi olla mikä tahansa eikä ole pakko esitellä mitään pölyistä kansatiedettä (joka tosin on enempi omaan makuuni).
  • Tampere 1918 ja Tammerkoski, kaksi pysyvää näyttelyä kaupungin historiasta.
  • Mediamuseo Rupriikki. Mediahistoria on kyllä melko kiinnostava aihe, mutta tämänhetkinen toteutus ei ollut niin kiinnostava (erästä paikalla samaan aikaan ollutta lasta lainaten “tääl on vaan jotai videopelejä!”).
  • Luonnontieteellinen museo. Aika samantyyppinen kuin muut vastaavat Suomessa, mutta silti hyvä paikka.
  • Nukkemuseo. Leluja ja paljon lapsia.
  • Kivimuseo. Tätä en muistanut ollenkaan edelliseltä kerralta! Tykkäsin aika paljon, kun Yliopistomuseon kivikokoelmat jäi viime käynnillä näkemättä. Yllätyksekseni toi näytti kiinnostavan lapsiakin aika paljon.

Käydessäni menossa myös Jääkauden jättiläiset -näyttely luonnontiedeteemalla, joka oli se yksi tärkeä syy käydä paikassa, nyt esillä Hurriganesia. Noi isommat vaihtuvat näyttelyt on ehkä parasta antia koko Vapriikissa. Aiemmin esillä oli myös Kenkämuseo, joka käydessäni oli remontissa ja nyt pikaisella googlauksella vaikutti, ettei sitä ole vieläkään avattu ja nyt vähän epäilen ollaanko edes avaamassakaan enää.

Tämä on periaatteessa niin kuin WeeGee Espoossa eli samalla lipulla pääsee useampaan museoon ja valikoimassa on jokaiselle jotakin. Se riippuu porukasta, että kannattaako edes yrittää kiertää kaikkea ja yleensä kannattaa vähän valikoida, mitä haluaa nähdä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s