Lankaostoksilla

img_3013

Nyt kun olen innostunut enempi neulomisesta ja virkkaamisesta, niin olen myös tutkinut erilaisia lankavaihtoehtoja ja -kauppoja. Olen yrittänyt muutenkin huomiota muutenkin kulutuskäyttäytymiseeni kotimaisten asioiden suhteen, mutta nyt sitä olisi tarkoituksena tehdä myös lankojen suhteen ja tukea paikallista käsityöalaa.

img_3014

Yleensä normaalitilanteessa käytän kuitenkin ihan perus Novitan lankoja, koska niitten laatu riittää mulle. Toisin kuin monet tuntuu luulevan, niin niistä suurin osa tehdään edelleen Suomessa. Googlaamalla löysin kuitenkin muitakin suomalaisia lankavalmistajia ja -merkkejä, vaikkei niitä kyllä liian kanssa ole. Tekstiiliteollisuuden lankoja ostin jo pari kerää kokeeksi. Seuraavaksi lähtee kokeiluun Kaupunkilanka, kun niitä on helposti saatavilla esim. Prismoista ja tarjolla oli esim. trikookudetta, jolle mulla oli jo ideoita valmiina. (Nämä molemmat on käsittääkseni pelkästään imagoltaan suomalaisia.) Pienellä googlailulla löytyi Tukuwool, joka siis valmistaa itse lankansa Suomessa. Tätäkin täytyy muistaa testata.

img_3045

Taannoin houkutteli tilata Adlibriksestä halvalla lankoja, mutta kävin silti testaamassa muutaman fyysisen kaupan ihan vain kannatusmielessä ja ostin kokeeksi joitakin ulkomaisia lankoja. Snurre ja FiinaNeule sijaitsee molemmat Kampissa Helsingissä. Molemmista löytyi kyllä ostettavaa, mutta näistä Snurre miellytti valikoimaltaan ja fiilikseltään enempi, joten sinne saatan eksyä jatkossakin. Järvenpäässä kävin testaamassa neulekahvila Lentävän Lapasen. Siitä tykkäsin tosi paljon ja aion todellakin mennä uudestaan, oma postaukseni on täällä. (Vanhempi suosikkini on Lankamaailma kuten varmaan monen muunkin.)

 

img_3019

Jatkossa kotimaanmatkojen yhteyteen meinaan yhdistää paikallisten lankakauppojen tutkimisen (hyvä käsitöiden linkitys matkablogiin, eikö?). Tällä googlailulla löysin kaksi paikkaa, joihin ainakin haluan päästä. Lankavalla on nettikaupan lisäksi myymälä Kauhavalla, jonne olisi kiva päästä tutkimaan valikoimia livenä. Mikkelissä on Pirtin kehräämön tehtaanmmymälä ja tämä oli niitä harvinaisuuksia, joissa on siis tarjolla oman tuotannon lankoja.

Postauksen kuvituksena randomeita viime aikojen lankaostoksiani. Tulossa on ainakin lapaset, sukat, huivi ja ranteenlämmittimet.

Kommenttiboksiin saa vinkata parhaat lankakaupat ja -merkit ikinä! Eniten kiinnostaa tietty suomalaiset, mutta muitakin parhauksia saa toki kertoa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s