Kirja: Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin

polkupyoralla-thaimaasta-vietnamiinMatti Rämö: Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin
(Minerva 2011)

Kolmannessa kirjassaan toimittaja Matti Rämö kertoo matkastaan Kaakkois-Aasiassa. Hän pyöräili kahden kuukauden ajan Thaimaassa, Laosissa, Vietnamissa ja Kambodzassa. Tämä kirja on siis matkapäiväkirja tuosta reissusta. Kuuman ilmaston ja vuoristojen takia alue on paikoitellen haastava pyöräilijälle. Maiden ero elintasossa näkyy eli Thaimaa on selvästi rikkaampi kuin muut. Sotahistoriakin on edelleen läsnä: joillakin alueilla se näkyy vammautuneiden ihmisten ja miinavaaran osalta, mutta tuolla on myös monia nähtävyyksiä siihen liittyen.

Tämä oli kiinnostavampi kuin edellinen, Rengasrikkoja Saharassa. En ole ihan varma, että onko kirjoitustyylissä tapahtunut suurtakaan muutosta, niin päättelin vain Kaakkois-Aasian olleen kiinnostavampi kuin Pohjois-Afrikka. Aasialainen maaseutu on ihan mun kokemusmaailman ulkopuolella eikä se ole ollut oikein koskaan oikeiden matkahaaveiden listalla, niin yhden kirjan verran oli kiva tutustua seutuun.

Kirjana tämä oli keskitasoa eli ei matkakirjojen parhaimmistoa, mutta ei kyllä huonokaan, koska jaksoin lukea sen loppuun asti ja ärsyyntymättä. Kertalukemisena siis oikein kelvollinen tapaus ja soveltuu hyvin sekä nojatuolimatkailuun että tuonne päin oikeasti suuntaavan matkailijan oheislukemistoksi.

1 thought on “Kirja: Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin

  1. Pingback: Matti Rämön polkupyöräkirjat | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s