Elokuva: Robinson Crusoe

robinson crusoeRobinson Crusoe (2016)

Kävin pari viikkoa sitten katsomassa uuden Robinson Crusoe -animaation. Kirjabloggaajien uusimpaan klassikkohaasteeseen luin sen kirjana ja halusin nähdä elokuvaversion. Niitähän on kyllä vuosien varrella tehty useitakin, mutta itselleni tämä oli ensimmäinen nähty versio.

Robinson Crusoe päätyy laivan haaksirikon yhteydessä autiolle saarelle, jossa asustaa sekalainen porukka eläimiä, muun muassa ulkomaailmasta haaveileva papukaija. Aika tyypillistä muuten, että animaatioissa on aina mukana jotain hassuja eläinsivuhahmoja…. Laivan uppoamisesta selvinneet ilkeät kissat aiheuttavat pulmia muille, Robinson rakentelee asumustaan jaa haaveilee pelastumisesta.

Elokuva poikkesi kirjasta jonkin verran, mutta toisaalta ainahan filmatisointeja tehdessä vedetään juonenkäänteitä suoremmaksi ja kun kyse oli lastenelokuvasta, muokkaaminen on ehkä ymmärrettävämpää. Esimerkiksi saarelle joutuminen oli tosiaan vähän lyhyemmän kaavan mukaan kuin kirjassa eikä ajan kulumista siellä ei oikein voinut päätellä. Noi eläinjutut tuossa määrin ja kehyskertomuksessa mukana olevat merirosvot oli uutta lisäystä.

Itse asiassa jäi vähän mietityttämään loma tuollaisella autiolla parattisisaarella. Vois olla aika kivaa ja rentouttavaa, varsinkin kun sen tietäisi olevan vain väliaikaista eli pääsisi pois johonkin tiettyyn aikaan.

Oli tämä ihan ok filmi katsottavaksi, mutta en kuitenkaan tykästynyt niin paljoa, että haluaisin nähdä sen uudestaan. Pidin siis kirjasta enempi ja tosiaan olen postaamassa siitä vielä myöhemmin.

Advertisement

2 thoughts on “Elokuva: Robinson Crusoe

  1. Pingback: Kirja: Robinson Crusoe | Kirjamatkat

  2. Pingback: Seitsemännen taiteen tarinat (kirjoja ja elokuvia) | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s