Seitsemännen taiteen tarinat (kirjoja ja elokuvia)

Oksan hyllyltä -blogissa aloitettiin viime vuoden puolella Seitsemännen taiteen tarinat -haaste, jossa aiheena ovat elokuvat ja niihin tavalla tai toisella liittyvät kirjat. Katson elokuvia kuitenkin suhteellisen paljon edelleen, vaikka kulutankin nykyisin vähän enempi TV-sarjoja. Kummistakaan ei tule vaan kovin usein tänne kirjoitettua, koska useimmiten tulee katsottua jotain epämääräistä viihdettä, josta ei joko aiheen puolesta kannata kirjoittaa tai ei saa järkevää postausta aikaiseksi.

Luetut kirjat, joista on myös elokuva:

 • Charles Dickens: David Copperfield (postaus kirjasta). Tästä on useita filmatisointeja. Aloitin katsomaan jotain niistä, mutten päässyt siinäkään loppuun asti (kirjastakin luin siis vain ekan osan).
 • neljä Harry Potteria: Liekehtivä pikari, Feeniksin kilta, Puoliverinen prinssi ja Kuoleman varjelukset (postaus kirjoista). Näistä olen nähnyt kahteen ensimmäiseen pohjautuvat elokuvat. Olen enempi kirjojen fani, mutta loput elokuvat tulee ehkä siitä huolimatta katsottua joskus.

les miserables Neiti_talonmies ratavartijan kaunis inkeri

Katsotut elokuvat, jotka pohjautuvat kirjoihin:

 • Tulitikkuja lainaamassa (Suomi 1938). Kirja on hyvä ja niin oli elokuvakin, vanha kunnon Suomi-komedia.
 • Naapurihaudan kaveri (Ruotsi 2003). Tämän taustalla olevan Katarina Mazettin kirjan olen lukenut joskus aikaa sitten ja tykkäsin. Viihteenä elokuvakin on hyvä, olisinkohan katsonut tämän ainakin sen kolme kertaa.
 • Kuninkaan puhe (Britannia 2010). Kuninkaalliset kiinnostavat, joten pitihän tämäkin katsoa viimein. Tästä on joku elämänkertakirja olemassa ja se odottaa vielä lukupinossa.
 • Ratavartijan kaunis Inkeri (Suomi 1955). Rautatieaiheinen Suomi-klassikko, jonka katsoin ekaa kertaa. Kirjaa ei saa enää mistään, niin se jää lukematta, vaikka olisi kiinnostanut.
 • Neiti talonmies (Suomi 1950). Hilja Valtonen on yksi kirjasuosikkejani, mutta niistä tehtyjä elokuvia en ole juurikaan nähnyt. Tämä oli aika hyvä katselukokemus ja pitänee kaivella, että mistä muista Valtosen kirjoista on elokuva.
 • Les Miserables (1998). En ollut ennen nähnyt kirjaan pohjautuvaa elokuvaa, vaikka Kurjat on yksi romaanisuosikkejani. Muistin taas, miksi tykkäsin kirjasta niin paljon aikanaan ja täytyy lukea se uudestaan jossain välissä.
 • Love, Rosie (2014). Viihde-elokuva Cecelia Ahernin kirjan pohjalta. Kirja menee uusintalukuun jossain vaiheessa, koska olin unohtanut sen sisällön aika hyvin. Elokuvaa tulee tuskin enää katsottua uudestaan koskaan, kun tämä on sitä kertakäyttöviihdeosastoa, vaikka periaatteessa hyvä olikin.
 • Hopeaa rajan takaa (Suomi 1963). Piti korjata aukko Spede-sivistyksessä, tämä on hänen uransa alkupään roolisuorituksia. Kirja on niitä Esa Anttalan sotakirjoja, joka vähän kiinnostelisi, vaikka kyseinen genre ei yleensä olekaan ominta aluettani.

robinson crusoe

Suorituksena sekä kirja että elokuva:

 • Robinson Crusoe (postaus kirjasta ja elokuvasta). Luin kirjan klassikkohaasteeseen ja se on yksi tämän vuoden parhaista lukemistani. Katsomani elokuva oli tämänvuotinen animaatio, josta en tykännyt niin paljoa kuin kirjasta.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s